TV: Wikheims show sänkte Kalmar FF - efter dramatiskt slut

STOCKHOLM. Två mål och en assist.
Gustav Wikheim glänste när Djurgården besegrade Kalmar FF med 3-2.
- Jag är väldigt nöjd, säger norrmannen.

Hemmalaget fick en smakstart och gjorde 1-0 redan efter 13 minuter.

Magnus Eriksson satte en lång djupledsboll långt ner från egen planhalva, över Kalmars mittback Lars Saetra som var alldeles var för svag i sitt agerande. Gustav Wikheim blev fri och placerade in matchens första mål.

Bortalaget hade ganska mycket boll och byggde sig över till Djurgårdens planhalva, men hade problem i den sista tredjedelen, och skapade få målchanser.

Efter 30 minuter kom halvlekens bästa läge för Kalmar FF efter att Carl Gustafsson jobbat sig fram längs högerkanten innan Oliver Berg fick bollen och klippte till strax utanför straffområdet - men bollen täcktes ut till hörna.

I stället straffade Djurgården Kalmar i omställningsspelet igen.

Efter 40 minuter var Emmanuel Banda vaksam och och tog bollen enkelt på egen planhalva av Sebastian Nanasi som slarvade. Sedan en snabb boll på djupet till Wikhem som blev fri till vänster och drev ifrån Saetra och satte 2-0.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när Kalle Holmberg, som gjorde säsongens första allsvenska start, var nära att bli målskytt. Anfallaren fick bollen inne i straffområdet och klippte till, men bortalaget räddade på mållinjen.

Men 3-0 kom.

Efter 52 minuter hade Wikhem lekstuga med ett snällt Kalmar FF och gled förbi två spelare innan han frispelade Joel Asoro. Nu var det Rasmus Sjöstedt som inte var med på noterna, och så var det 3-0.

Det tog fyra byten och 75 minuter innan Kalmar FF lyckades skapa en målchans.

Då blev det mål. Och det var två inhoppare som fixade 1-3.

Nyförvärvet från Sirius Johan Karlsson hittade Filip Sachpekidis som via ribban satte bollen i mål.

Och då växte Kalmar.

Efter 90 minuter slog Oliver Berg en perfekt passning in till Isak Bjerkebo, som satte sitt första allsvenska mål och såg till att det blev nerv i matchen.

Men närmare än så kom man inte trots elva minuters tilläggstid. Djurgården vann med 3-2 och toppar den allsvenska tabellen före Häcken, som har en match mindre spelad.

- Vi gör en bra match till en början. Vi spelar bra fotboll. Sista 25 tappade vi det lite, två lite för billiga mål. Vi kanske inte är så pigga. Vi kommer undan med tre poäng så vi är nöjda, säger Isak Hien till Discovery+ och reagerar på tilläggstiden:

- Det kändes som mer än så. Jag vet inte riktigt. Det kändes som det var lite väl mycket.

Gustav Wikheim gladdes åt sin prestation.

- Jag är väldigt nöjd. Jag fick bidra med det jag kan. Gjorde två mål och en assist. Det är en fantastisk känsla och jag kan njuta i dag, säger han och fortsätter:

- Det första målet med Magnus fina passning var fantastisk. Både Magnus och Banda gav mig två fina passningar. Men jag är kanske mest nöjd med det andra målet, där höll jag bra tempo hela tiden och löpte ifrån Lars Saetra innan. ett bra avslut med vänstern.

Djurgården: Widell Zetterström - Danielson, Hien, Ekdal, Andersson - Sabovic, Eriksson, Banda - Wikheim, Holmberg, Asoro.

Kalmar: Friedrich - Lindahl, Sjöstedt, Saetra, Olafsson - Romario, Gustafsson - Berg, Netabay, Nanasi - Diouf.