TV: Witry tvåmålsskytt när Djurgården körde över Örebro

Djurgården visade klass mot Örebro.
Tvåmålsskytt i 3-0-segern? Högerbacken Aslak Fonn Witry.
- I dag fick vi en fotbollslektion, säger ÖSK:s Nordin Gerzic.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Både Örebro och Djurgården misslyckades med att ta tre poäng i sina respektive premiärmatcher i allsvenskan och jagade därmed första segern under måndagen.

I ÖSK spelade inlånade Carlos Strandberg från start medan Djurgården inledde med både Astrit Ajdarevic och Erik Berg på plan.

Djurgården var det klart bättre laget i första halvlek och skapade en del chanser. Speciellt aktiv var högerbacken Aslak Fonn Witry som hade ett volleyavslut från nära håll i matchens inledning, som dock smet utanför.

Efter halvtimmens spel skulle norrmannen ta revansch.

Mohamed Buya Turay lyfte in ett inlägg från vänster som till slut hamnade framför fötterna på Witry. Högerbacken lobbade upp bollen till sig själv och fick en härlig träff på volley som innebar 1-0 för Djurgården.

Witrys mål blev halvlekens enda och Dif gick därmed till pausvila i ledning.

I början av den andra fortsatte Stockholmslaget att trycka på framåt. Ajdarevic var nära att bli målskytt efter 55 minuters spel, men mittfältarens avslut smet utanför Janssons högra stolpe.

Några minuter senare var Ajdarevic framme på nytt, men då prickade mittfältarens avslut ribban. Till slut skulle ända Djurgården utöka till 2-0.

Jonathan Ring fick bollen till vänster i straffområdet och med ett känsligt inlägg nådde han Buya Turay på bortre stolpen. Dif-anfallaren mötte med pannan och nickade säkert in 2-0 för Stockholmslaget.

På tilläggstid kunde sedan Witry sätta dit sitt andra mål för kvällen när han rullade in slutresultatet 3-0 till Djurgården från nära håll.