Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Tvisten mellan Brännström och Dalkurd över: "Har lyckats lägga gamla meningsskiljaktigheter bakom oss"

Dalkurds tvist med den tidigare tränaren Andreas Brännström är löst, meddelar klubben på sin hemsida.
- Vi har lyckats lägga gamla meningsskiljaktigheter bakom oss, säger Brännström i ett uttalande på Dalkurds hemsida.

Efter Andreas Brännström lett Dalkurd upp i allsvenskan var han en av huvudkandidaterna till att ta över IFK Göteborg. Övergången roddes dock aldrig i land och Dalkurd gjorde i stället klart med Azrudin Valentic som ny huvudtränare, trots att Brännström hade ett avtal med klubben över hela 2018.

Dalkurd gick ut med att man avskedat Brännström, något som han själv dock inte menade hade hänt. I slutet av december rapporterade Dalarnas Tidningar att det i parternas avtal fanns en angiven summa som Dalkurd skulle behöva betala till Brännström vid en eventuell uppsägning. Enligt tidningen erbjöd klubben dock en mindre summa än det. Tidigare i april blev tvisten ett ärende för SvFF:s skiljenämnd, vilet bekräftades av nämndens ordförande Owe Hultin.

ANNONS

Så här skrev Brännström i ett sms till Fotbollskanalen och situationen 10 april:

”Det är enkelt. Man beställer en tjänst, sen betalar man för den. I det här fallet har jag utfört den beställda tjänsten med råge och de vill inte betala, utan drar istället in mig i en tvist där de anlitar en dyr advokat med uppgiften att utmåla dem som offer. Jag är förvånad över att ett par personers brist på heder får råda över en hel klubb, men det är nya tider. 51-procentsregel eller ej, det är en person som bestämmer och övriga agerar lydigt.”, skrev Brännström, och syftade på miljardären Kawa Junad som äger 49 procent i Dalkurd och som skjutit till stora summor pengar till klubben den senaste tiden.

Nu meddelar Dalkurd dock att tvisten mellan parterna är löst.

"Dalkurd och klubbens tidigare tränare Andreas Brännström har lagt sina meningsskiljaktigheter åt sidan och är nu överens, det innebär att det blir ingen skiljenämnd mellan parterna. Andreas Brännström och klubben har tillsammans med sina respektive rådgivare suttit ned i veckan i ett konstruktivt möte där båda parter agerat professionellt med en gemensam ambition om att nå en överenskommelse", skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS

Dalkuds vd Mikael Ahlerup säger så här om överenskommelsen med Brännström till Dalkurds hemsida:

- Skiljenämnd är alltid sista instans i en fråga där man är oense. Erfarenhetsmässigt är alltid största vinsten för båda parter att gemensamt kunna enas kring något där båda parter ger och tar. Att ha nått en sådan överenskommelse med Andreas glädjer oss.

Även Brännström kommenterar överenskommelsen.

- Jag är som bekant en frispråkig person, ibland på gott och ibland på ont. Jag brukar förespråka devisen att prata med varandra istället för om varandra. Med facit i hand hade jag kunnat agera tydligare i mina uttalanden kring framtiden, andra föreningar och Dalkurd, något jag också har framfört till klubben, säger Brännström till Dalkurds hemsida, och fortsätter:

- Trots mitt uttalande häromdagen har jag haft ett möte med Dalkurd i professionell anda, där vi har lyckats lägga gamla meningsskiljaktigheter bakom oss. Summerat så är jag glad att vi kan gå vidare som vänner efter en sportsligt väldigt framgångsrik resa tillsammans.

ANNONS
Publicerad 2018-04-21 kl 10:21
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto