POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
33v

Tvisten om Sarfo uppe i SvFF:s skiljenämnd: "Processen rullar på"

Foto: Bildbyrån.

Sirius och Soccer Soldiers ligger i tvist om ersättning för Kingsley Sarfo, som i fjol lämnade Sirius för spel i Malmö FF. 
I fredags togs ämnet upp i SvFF:s skiljenämnd. 
- Processen rullar på och sannolikt har vi inget slutligt avgörande förrän på våren, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT

Sirius och akademin Soccer Soldier, som Kingesley Sarfo har tillhört, ligger sedan förra sommaren i en tvist. Det grundar sig i ett avtal som Soccer Soldier skrev med Sirius i samband med att Sarfo blev klar för Uppsala-klubben. Enligt Marie Strand, som driver akademin, går avtalet ut på att Soccer Soldier har rätt till 50 procent av Sirius framtida Sarfo-intäkter, vilket Sirius inte håller med om, då klubben anser att avtalet är ogiltigt. 

Det innebar att Soccier Soldier inte fick några pengar av Sirius för Kingsley Sarfos övergång sommaren 2017 till Malmö FF, som uppges var värd 13 miljoner kronor. 

I fredags togs tvisten till slut upp i Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd, men enbart som en förberedelse inför en huvudförhandling, som mest troligt hålls i början av nästa år. Vidare stod det också klart att parterna inte är överens. 

- Det som sägs där stannar där, men processen rullar på och sannolikt har vi inget slutligt avgörande förrän på våren, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT. 

- Det är klart att det påverkar oss på det sätt att vi har ett krav över oss och det får oss att vara försiktiga. Den delen av pengarna som de kräver är inget som vi kan använda, fortsätter han. 

Samtidigt ligger även Sirius i tvist med Malmö FF. Skåneklubben krävde, efter att Sarfo i somras blev dömd för våldtäkt , att få tillbaka pengar från Sirius. Däremot är ännu inga rättsliga åtgärder tagna i den tvisten. 

- De framställde sitt krav för inte så längesen igen, men de har inte vidtagit några rättsliga åtgärder än, säger Sjöblom till tidningen. 

Publicerad 2018-12-04 kl 20:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå