0:48

Avbryt
Försök igen

LÄS ÄVEN: FEM SPANINGAR: "Han var Bajens store stjärna mot Dallas"

Hammarbys herrlag spelade sin fjärde av fem matcher på träningslägret i Spanien under torsdagen, när man tog sig an FC Dallas med ett ungt lag. Bortsett 30-årige målvakten Davor Blazevic var ingen spelare äldre än 20 år.

Tidigt ropade Bajen på straff. I den åttonde minuten snurrade ytterforwarden Montader Madjed bort en motståndare och blev fälld. Men domaren friade.

I övrigt hade Hammarby en del boll i första halvlek men man kom inte till några farliga avslut. Det var istället Dallas som skapade de heta chanserna innan paus.

I den 16:e minuten spelade sig MLS-laget igenom Bajens försvar i djupled men då räddade Davor Blazevic det efterföljande skottet.

Därefter, i den 29:e minuten, var Dallas nära att ta ledningen. Ett långskott såg ut att gå in i bortre krysset, men träffade ribban.

Tio minuter in i andra halvlek var sedan Hammarby nära - två gånger om - att göra 1-0. Ytterforwarden Saidou Alioum bröt båda gångerna in från sin vänsterkant och fick till skott som gick tätt över det bortre krysset.

Men snabbt därefter, i den 57:e minuten, tog Dallas ledningen. MLS-laget kontrade in 1-0 genom Paul Arriola.

I den 71:a minuten höll Bajen på att kvittera till 1-1 när Montader Madjed fintade bort en motståndare i offensivt straffområde, men hans avslut gick sedan utanför målet.

Matchen slutade 1-0 till Dallas.

- Ett bra test för oss mot internationellt motstånd. Vi spelade med ett ungt lag så att de fick uppleva en annan typ av fotboll är bra. Det är en läroprocess. Jag är stolt över hur killarna presterade. Det var en väldigt jämn match, säger Bajen-tränaren Marti Cifuentes.