Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Blåvitts styrelse var oenig om budgeten

Allsvenskan

IFK Göteborg har lagt "en offesiv budget med identifierade risker" för 2019.
Enligt GP så var styrelsen oenig om budgeten.

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg släppte i början på veckan sin årsredovisning för 2018. Föreningen redovisade en vinst på 1,3 miljoner kronor, mestadels tack vare försäljningen av Pontus Dahlberg till Watford. Dock hade man ett driftunderskott under fjolåret på 33,5 miljoner kronor.

För 2019 har IFK Göteborg lagt en budget som man i verksamhetsberättelsen beskriver som ”en offensiv budget med identifierade risker”. Enligt GP så var dock styrelsen oenig om budgeten. Tidningen skriver att det fanns motsättningar till budgeten från olika håll.

När Fotbollskanalen under onsdagen frågade Blåvitts ordförande Mats Engström om styrelsen varit överens om budgeten svarade han:

ANNONS

- Vi har varit överens om den och fastslagit en budget här framöver. Sedan har vi alltid högt i tak vad gäller diskussioner och detta är ingen exakt vetenskap, utan här jobbar vi och har väldigt bra diskussioner och högt i tak.

Enligt GP så ska IFK Göteborgs styrelse även ha varit oenig kring värvningen av den grekiske målvakten Giannis Anestis.

- Jag kommenterar inte våra enskilda beslut. Det är styrelsens arbetsformer. Så det har jag inga kommentarer till, säger Mats Engström, som dock bekräftar att det var styrelsen som tog beslut om värvningen, till tidningen.

GT har tidigare rapporterat att den förre ekonomichefen Lena Mattsson slutade för att hon inte ville ställa sig bakom budgeten för 2019, och att även kassören Jakob Andreasson lämnade på grund av klubbens ekonomiska situation.

Publicerad 2019-03-07 kl 20:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto