Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Hammarby detaljer från att värva Mikkelsen i storaffär

Eliteserien

Hammarby är detaljer från att köpa August Mikkelsen från Tromsø, enligt norska TV 2.
Enligt uppgifterna landar den totala prislappen på 2-2,1 miljoner euro, ungefär 22-23 svenska miljoner kronor.
- Vi är på detaljnivå, säger Lars Petter Kræmer-Andressen, sportchef i Tromsø, till Nettavisen.

Foto: Bildbyrån.

August Mikkelsen.

Enligt Nettavisen är Hammarby är på väg att sälja forwarden Veton Berisha för omkring 40 miljoner kronor till norska mästarklubben Molde.

Nu verkar Bajen i sin tur vara på väg att värva dyrt från Norge.

TV 2 rapporterar att förhandlingarna mellan Tromsø och Hammarby gällande den 22-årige anfallaren August Mikkelsen är så gott som klara. Endast de sista bonusarna ska förhandlas fram på måndagen. Vidare uppger TV 2 att Tromsø är garanterat 15 miljoner norska kronor, lite mer än 15,5 miljoner svenska kronor och den norska klubben ska ha en "väldigt hög" vidareförsäljningsklausul till och med 2024.

Enligt TV 2 hade klubbarna ett bra toppmöte på flygplatsen Gardemoen i fredags och förhandlingarna fortskred i positiv anda under helgen.

Annons

- Vi är inte helt eniga ännu. Vi träffades i fredags och hade ett trevligt möte, och vi kom varande lite närmare. Vi är inte helt eniga, men vi är mycket närmare än vad vi har varit tidigare, säger Lars Petter Kræmer-Andressen, sportchef i Tromsø, till Nettavisen.

Han fortsätter:

- Vi är väl på detaljnivå, det är korrekt. Och sedan är det en självklart en hel del runt honom som också måste komma på plats.

Enligt uppgifterna kommer Hammarby att skriva ett femårskontrakt med Mikkelsen. 

- Det är väl en av de största övergångarna i Tromsø genom tiderna, även om det har funnits några riktigt stora tidigare också, säger säger Lars Petter Kræmer-Andressen.

August Mikkelsen stod för sju mål och fem assist på 26 matcher för Tromsø IL i den norska högstaligan förra säsongen.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att Mikkelsen skulle få en "väldigt hög utköpsklausul". Rätt ska vara vidareförsäljningsklausul och ingenting annat.

Annons
Publicerad 2023-01-23 kl 11:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto