Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Valberedningen letar ny ordförande: "Vi har självklart planer"

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborgs nuvarande ordförande Frank Andersson.

GÖTEBORG. Frank Andersson avböjer omval som ordförande för IFK Göteborg. Föreningens valberedning har redan inlett arbetet med att hitta hans efterträdare.
- Vi har självklart planer och funderingar, säger ordförande Joakim Brinkenberg till Fotbollskanalen.

Efter ett stormigt år meddelar nu IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson att han avböjer omval vid nästa årsmöte. För Fotbollskanalen bekräftar han att den kritik han har fått motta, bland annat i form av en stor banderoll på Gamla Ullevi, har påverkat beslutet.

- När man håller på med en sådan här verksamhet måste man känna glädje och entusiasm. Det har jag inte känt den sista tiden. Då känns det bättre att sluta, säger han.

Joakim Brinkenberg, ordförande i IFK Göteborgs valberedning, mottog Frank Anderssons besked häromdagen. Han kommenterar det såhär:

- Man vill ha kontinuitet, men ibland får man inte det. Jag är inte förvånad över beskedet. Det har varit så många synpunkter att det måste ha påverkat Frank personligen.

Har ni i valberedningen fått mycket synpunkter till er gällande Frank?
- Nej, det har vi inte fått. Valberedningen gör sitt jobb, är oberoende och är valda av medlemmarna. Därmed är det inte organet som får sånt först. Det brukar komma när vårt arbete intensifieras.

Vem som kommer efterträda Frank Andersson är omöjligt att sia om. Valberedningen har dock redan påbörjat arbetet med att ta fram ett förslag till nästa årsmöte.
- Vi har självklart planer och funderingar, men du kommer inte få reda på dem! Haha! Sedan är det inget som man löser eller behöver lösa på kort tid. Det är drygt fem månader kvar till årsmötet, säger Joakim Brinkenberg.

Har ni en lista med tänkbara namn?
- Vi har ett rullande arbete och alltid flera kandidater på flera poster. Det kommer säkert dyka upp fler. Det hinner rinna mycket vatten under broarna till nästa årsmöte.

Vad letar ni efter i en ordförande?
- Det är några saker som man får ha med sig: Djup kunskap om föreningslivet och elitidrott, förmågan att leda, styra och samla arbete. Det finns det fler, ekonomisk förståelse till exempel. Sedan kommer en punkt som är extremt viktig: Förmågan att kunna lägga ner väldigt många timmar ideellt arbete. Och så måste man brinna för IFK.

Är det lätt att hitta en ordförande till IFK Göteborg?
- Det är lättare än till de flesta andra föreningar i allsvenska.

Varför?
- Det är ett stort och starkt varumärke som många känner för.

Till sist: Vad säger du om Frank Anderssons tid som ordförande?
- Jag recenserar inte. 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-08 kl 15:54
Annons
Annons
Annons