POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Valberedningens ordförande i Dif: Ett jätteproblem

Djurgården är i kris efter att Bosse Lundquist och andra tunga styrelseprofiler hoppat av. Valberedningens ordförande Anders Friis Beck är chockad.
- Det här är ett jätteproblem, säger han till fotbollskanalen.se.

I helgen fick Djurgårdens valberedning beskedet att Dif-basen Bosse Lundquist och styrelsemännen Tommy Jacobson och Dan Svanell hoppar av. Anledningen är att fansen vill bli av med framför allt Lundquist.

- Vi vet inte än vad det betyder. Vi har ett stort kansli och en vd som får hålla i gång verksamheten, sedan finns det ju delar kvar av styrelsen, säger advokaten Anders Beck-Friis som leder valberedningen där även ex-spelaren Leif Nilsson och Jan Peder Norstedt.

Kan det bli aktuellt med extra årsmöte?

- Det beror lite på vad den kvarvarande styrelsen anser. Jag måste diskutera med den övriga valberedningen och vill inte kommentera det som enskild. Vi är valda för att just ta hand om det här.

Hur ser du på avhoppet?

- Jag är förvånad. Det är ett jätteproblem att han hoppar av, Bosse Lundquist är en legend och alla vet vad han har betytt för klubben.

Anders Beck-Friis vill inte uttala sig om hur kuppen mot Bo Lundquist gått till. Att fans uppvaktat honom och krävt att han ska hoppa av – och samtidigt skola in Douglas Roos som ersättare:

- Jag vill inte kommentera det, men man kan säga att det måste gå rätt till när vi väljer en ny ordförande.

Vad säger du om fansens kandidat Douglas Roos?

- Ingen aning, ingen aning. Det enda jag kan säga är att han verkar vara reko.

Publicerad 2008-09-07 kl 22:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå