Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

VAR-bakslag för storklubbarna i Stockholm

Allsvenskan

AIK, Hammarby och Djurgården hoppades på ett beslut emot VAR på Stockholms FF årsmöte.
Där fick de inte gehör, rapporterar Expressen.

6:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från AIK-ÖSK.

VAR har under de senaste åren varit en het fråga i svensk fotboll. Ska det bli ett införande av systemet i allsvenskan eller inte? Åsikterna är delade, samtidigt som en majoritet av alla elitklubbar har årsmötesbeslut om att motverka VAR. I dagsläget är inte något beslut taget om att införa VAR i framtiden, vilket i sådana fall tidigast kan ske på Svenska Fotbollförbundets representantskapsmöte hösten 2024, där distrikten har majoritet.

Fotbollskanalen rapporterade i dagarna att AIK, Djurgården och Hammarby skickat in motioner till Stockholms FF:s årsmöte den 22 februari i hopp om att distriktet framöver skulle rösta nej till VAR och aktivt ta avstånd mot att systemet införs i Sverige.

Annons

I dag ägde årsmötet rum. Det blev bakslag för storklubbarna i 08-området, rapporterar Expressen. Voteringen slutade i 21 röster för storklubbarnas motioner, vilka blev en på årsmötet, och 57 röster för styrelsens förslag.

I och med utfallet kommer Stockholms Fotbollförbund (StFF) inte ta ställning emot ett VAR-införande.

Expressen rapporterar även att diskussionerna stundom var häftiga under årsmötet och BP:s Ola Danhard, som inte ställde sig bakom storklubbsmotionen, hävdade att det möjligen inte behöver vara de styrande i storklubbarna som är emot VAR utan kanske endast dess medlemmar. Det gillade inte Robert Falck, ordförande i AIK.

- Vad är det för tjafs att jag inte skulle stå för den här motionen? Jag blir illa berörd, svarade Falck på Danhards påstående enligt Expressen.

Publicerad 2024-02-22 kl 21:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto