Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vecchia förklarar målgesten mot Peking: "Då dansar jag på månen"

Allsvenskan

MALMÖ. Stefano Vecchia gjorde sitt första mål i Malmö FF-tröjan.
Då firade han med sin signifikativa målgest mot IFK Norrköping.
- När jag gör mål brukar jag säga att jag dansar på månen, säger Vecchia.  

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Malmö FF värvade den 28-årige vänsteryttern för en totalsumma på cirka tolv miljoner kronor från norska Rosenborg. Stefano Vecchia har inlett samtliga allsvenska matcher sedan ankomsten, utan att spela någon framträdande roll i Skånelaget.  

Tills i går. I matchen mot IFK Norrköping var Vecchia bland MFF:s bästa spelare offensivt, och fick kröna insatsen med sitt första allsvenska mål i himmelsblått. I den 72:a minuten skar han in från vänster och skruvade bollen intill den bortre stolpen, på ett för honom patenterat sätt. 

Målet innebar 2-0 till MFF. 

- Det kändes bra så klart. Det är fantastiskt skönt att vi vinner och sedan är det alltid skönt att göra mål, säger Stefano Vecchia.  

Annons

Var det ett typiskt "Vecchia-mål"?  
- Det blir lite så. Jag har gjort ganska många mål så (skratt). 

Hur har de första matcherna varit tycker du?  
- Jag tycker att det blir bättre och bättre. Jag tycker att vi lär känna varandra bättre, från min sida också. Vi har väl en liten period i andra halvlek i dag (läs i måndags) som är sådär. Annars tycker jag att Göteborgsmatchen var ett steg framåt och i dag gör vi tre mål, mot ett kanske bättre lag än de vi mött innan.  

Hur har det varit att komma in i laget? 
- Det har varit bra, väldigt enkelt på ett sätt sedan början. Man måste lära känna spelare på planen, utanför, komma in i ett nytt lag och ett nytt spel. Det är klart att det tar lite tid. 

Den italienskbördige Vecchia sysslar med musik på sin fritid och har släppt några singlar. Den som heter Sulla Luna, på månen, har gett upphov till målgesten som Malmöpubliken lär få bekanta sig med. Vecchia formar den ena handen som bokstaven "C", eller en halvmåne om man vill.  

Annons

- Det är en måne. Sulla luna är min första låt så när jag gör mål brukar jag säga att jag dansar på månen. Jag gör en måne upp mot himlen, säger han.  

Om det blir fler singlar, kör du en ny målgest då?  
- Nej, nej. Man kan inte byta målgest, det går inte. Jag fortsätter med målgesten så får det bli nya låtar. 

MFF vann mot IFK Norrköping med 3-0 och gick upp i serieledning.  

Publicerad 2023-04-25 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto