Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
44v

Yasin vill hitta rätt i AIK: "Jag får anpassa mig"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Yasins mål från förra året i spelaren ovan.

Han har tidigare lånats ut för att han inte passat in i AIK:s spelsystem.
Men nu vill Ahmed Yasin slå sig in i Gnagets elva - i "Johan Blomberg-rollen".
- Nu har jag en och en halv månad att anpassa mig, säger han.

2017 var Ahmed Yasin utlånad från AIK i två omgångar, först till Muaither SC i Qatar och därefter till BK Häcken i allsvenskan. Den stora anledningen till att han inte prioriterades av tränaren Rikard Norling? Han ansågs inte passa in i AIK:s 3-5-2-system.

- Spelsystemet är ju inte optimalt för mig, som är en ytter, erkände Yasin själv i Fotbollskanalens podcast Lundh i höstas.

I höstas gjorde Yasin sju mål och fyra assist i allsvenskan för Häcken och efter succén kallades han tillbaka till AIK. När fjolårets allsvenska tvåa startade upp året i onsdags fanns alltså 26-åringen på plats på Skytteholms IP. Med ett leende på läpparna, som han själv uttrycker det.

Nu ska Yasin trots allt göra ett försök att passa in i AIK:s spelsystem. Han konkurrerar om en av de tre centrala mittfältsplatserna.

- Jag och Rikard (Norling, tränare) hade ett snack efter säsongen. Det var ett positivt snack. Det var något jag blev glad av, att de ville ha tillbaka mig. Det känns bra att vara här, det är bara ut och köra, säger Yasin.

- Jag passar in där han sätter mig, så är det bara. Jag har en och en halv månad till på mig att anpassa mig till den positionen han vill ha mig på. Det ska bli kul, det är jävligt roligt att vara här.

Först och främst är Yasin tänkt som en spelare som eventuellt kan fylla luckan som Johan Blomberg (har flyttat till Colorado Rapids) lämnat efter sig.

- Jag ska väl kunna hitta en position liknande den Johan Blomberg hade. Jag är en spelare som gillar att löpa i djupled, och så kanske jag är lite bättre med boll än vad han är (skratt).

- Jag känner verkligen ett stort sug inför 2018 och AIK.

Vad tycker du om ert lag?
- Det ser bra ut, det har kommit in bra värvningar. Jag känner igen Adu och Silva mest. Adu var ju helt magisk i Malmö, jag älskade att se honom spela där. Han tappade aldrig bollen och jag hoppas han kan göra samma sak här. Det är samma sak med Silva, han är en skön lirare.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-12 kl 12:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons