Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Yasin om att Norling ratar honom: ”Det är en systemfråga”

Ahmed Yasin har gjort succé i Häcken.
Men i AIK var speltiden högst begränsad.
- Det är en systemfråga, säger han i podcasten Lundh.

Ahmed Yasin är allsvenskans kanske just nu hetaste spelare. Lånet från AIK har öst in mål för Häcken och han utsågs dessutom till ”Månadens spelare” i augusti.

Den här veckan gästar Yasin podcasten Lundh, och där kommer man in på just det faktum att Yasin gjort succé i Häcken men knappt fick någon speltid i AIK.

Innan du kom till Häcken var du på lån i Qatar. Du kom tillbaka till AIK och har ägts av AIK hela tiden. Vad sade Rikard Norling till dig i somras när du var tillbaka från Qatar?
- Vi hade ett samtal på en kvart där vi pratade om hur det hade gått. Han hade sett några klipp på när jag gjorde mål, och han skulle testa mig på lite olika positioner i det spelsystem som han spelar med. Det var det enda samtalet vi hade. Sedan blev det en utlåning.

Då sa han till dig att han skulle testa dig. Vem var det som meddelade dig att du skulle gå på lån?
- Som spelar känner du av när matcherna kommer. Jag blev inte spelklar förrän i juli någonstans. Man såg att nya spelare kom in och konkurrensen ökade och blev tuffare. Spelsystemet är ju inte optimalt för mig, som är en ytter. Det var då man började tänka lite, och man såg att det inte skulle bli som man ville.

Hur går det till då? Går du till din agent, till Björn Wesström eller till Norling? Hur går det till rent praktiskt?
- Jag kan prata för mig: jag tänkte mycket och tog ett snack med Björn om hur de såg på saker och ting. Sedan fick man ett svar om att det var en konkurrenssituation och att man inte passade i systemet. Det är då man kommer på en lösning. Jag ville bli utlånad, det var det bästa.

Är det en systemfråga som gjorde att du inte lyckades i AIK? Du värvades ju dit av Andreas Alm, som fick sparken efter fem och en halv månad. Då kom Rikard Norling in och du spelade en del under Norling under hans första halvår, men sedan har du varit utlånad i två omgångar. Är det en systemfråga, eller är det mer att Norling inte ser dina kvaliteter som spelare?
- Det är en systemfråga, om du frågar mig. Alm värvade mig, jag skulle vara en ersättare för Nabil Bahoui, som gjorde en bra säsong och drog därifrån. Jag kom då från Danmark, där jag hade en tuff tid på grund av familjeskäl. Jag lade nästan ingen energi på fotbollen. Jag ville ha en nystart och var verkligen tvungen att komma tillbaka till Sverige på grund av lite grejer. Jag var tvungen att skriva på för en svensk klubb innan 11 januari och bosätta mig i Sverige.

Var det av skatteskäl?
- Nej, det var inget med det. Det var mer familjegrejer som gjorde att jag var tvungen att skriva in mig innan 11 januari. Sista två månaderna i Danmark var kaos. Jag ringde alla möjliga och ville verkligen komma tillbaka till Sverige. Jag var tvungen att göra det.

Du ringde andra klubbar?
- Jag ringde agenter som jag hade kontakt med och bad dem fixa något så snabbt som möjligt. Till slut, tre-fyra dagar innan, löste sig allt. Det blev AIK. Jag kom in väldigt bra i det och gjorde många bra matcher för AIK, men sedan blev Alm kickad och Norling tog över. Vi fortsatte med 4-4-2 ett tag, till och med Örebro-matchen innan sommaruppehållet. Jag blev matchens lirare den matchen, men under det breaket ändrade han till 5-3-2, eller 3-5-2. Då var det ”hej då”. Då fick man inte spela så mycket, och så fortsatte det från den matchen till i dag.

FAKTA

163 - Ahmed Yasin

Avsnitt 163 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ahmed Yasin. En av allsvenskans hetaste spelare hösten 2017 förklarar succén i BK Häcken, om behovet att visa tvivlarna vad han går för, om förtroendet för Mikael Stahre, om att vara på lån och om drömmen att lämna allsvenskan i vinter. Dessutom talar Yasin om varför det tog stopp under Rikard Norling, om det korta samtalet de hade i somras, om att han tillhör AIK även 2018 och vad han tror att en återkomst till klubben hade inneburit. Dessutom berättar Yasin om tiden i Forward, om varför han var bättre på ena sidan planen i Örebro SK, om familjens stora betydelse och vad han belönade sina föräldrar med efter sin tid som spelare i Qatar. Yasin talar även om Zlatans insats för alla spelare med invandrarbakgrund i Sverige, om sin egen stjärnstatus i Irak, om frustrationen att folk i Sverige inte förstår hur stor han är, om när han var tvungen att skaffa hemligt nummer och om sin irritation över journalister och tv-experter som inte fattar spelet och haussar fel spelare.

Publicerad 2017-09-19 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons