Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AFP: Detalj i Ronaldos avtal läckt - får ytterligare två miljarder kronor

Internationellt

Cristiano Ronaldo sägs få 2,2 miljarder kronor för två och ett halvt år med Al-Nassr.
Nu uppger AFP att portugisen får ytterligare två miljarder kronor för att marknadsföra Saudiarabiens bud för att få arrangera VM 2023. 

2:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se Ronaldos mål mot Ghana i spelaren.

Cristiano Ronaldo, 37, bröt i fjol med Manchester United, och skrev nyligen på för Al-Nassr i Saudiarabien. Avtalet sträcker sig till sommaren 2025, och sägs vara värt 200 miljoner euro, drygt 2,2 miljarder svenska kronor per säsong inklusive reklamintäkter.

Nu rapporterar nyhetsbyrån AFP att Ronaldo får ytterligare 200 miljoner euro, drygt 2,2 miljarder svenska kronor för att, som ambassadör, marknadsföra Saudiarabiens gemensamma bud med Egypten och Grekland för att få arrangera VM 2030 på herrsidan. 

AFP rapporterar samtidigt att Al-Nassr inte har råd att finansiera Ronaldos kontrakt på egen hand, och att den saudiska investeringsfonden Public Investment Fund (PIF) därmed gått in som en garanti för att klubben skulle kunna ro värvningen i hamn. 

Annons

Vidare skriver nyhetsbyrån att Ronaldo förväntas göra debut för Al-Nassr i ett träningsmöte med Lionel Messis PSG den 19 januari. 

Publicerad 2023-01-10 kl 07:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto