Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Amnesty sätter press på Ronaldo: "Borde tala om problemen kring mänskliga rättigheter"

Andra ligor och cuper

Cristiano Ronaldo är klar för en flytt till Saudiarabien.
Då vill Amnesty se portugisen prata om mänskliga rättigheter.
- Cristiano Ronaldo borde inte låta hans status bli ett verktyg för saudisk sportstvätt, säger Amnestys Mellanösternforskare, Dana Ahmed.

Foto: Bildbyrån

Cristiano Ronaldo är klar för Al-Nassr. Portugisen har skrivit på ett tvåårskontrakt med den saudiska klubben. 

En flytt som passar in i ett bredare mönster av sporttvätt i Saudiarabien, enligt internationella människorättsorganisationen, Amnesty.

- Det är högst sannolikt att de saudiska myndigheterna kommer att främja Ronaldos närvaro i landet som ett sätt att distrahera från landets skrämmande mänskliga rättigheter, säger Amnestys Mellanösternforskare, Dana Ahmed till The Guardian.

Människorättsorganisationen vill nu se den portugisiska storstjärnan använda sin plattform med miljontals följare och fans för att kasta ett ljus över människorättsfrågor i Saudiarabien.

Annons

- Istället för att ge beröm till Saudiarabien borde Ronaldo använda sin betydande offentliga plattform för att uppmärksamma människorättsfrågor i landet. Saudiarabien avrättar regelbundet människor för brott inklusive mord, våldtäkt och narkotikasmuggling, säger Dana Ahmed och fortsätter:

- Cristiano Ronaldo borde inte tillåta sin berömmelse och kändisstatus att bli ett verktyg för saudisk sporttvätt. Han borde använda sin tid i Al Nassr för att tala ut om de otaliga problemen med mänskliga rättigheterna i landet.

Publicerad 2023-01-04 kl 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto