Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter invasionen - Sjachtars brassar har lämnat Ukraina

Andra ligor och cuper

Sjachtar Donetsks brasilianska spelare har nu lämnat Ukraina, bekräftar klubben.
Beskedet kommer efter den ryska invasionen av grannlandet.

2:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Sjachtars senaste CL-match ovan.

Under torsdagen inledde Ryssland en militär invasion mot grannlandet Ukraina och kriget mellan länderna pågår fortfarande. I fotbollsvärlden har det bland annat lett till att alla Rysslands landslag och klubblag stängts av från internationella tävlingar tillsvidare.

Den ukrainska storklubben Sjachtar Donetsk, som den här säsongen spelar sina hemmamatcher i huvudstaden Kyiv, har nu evakuerat sina tolv brasilianska spelare från Ukraina. Det beskedet gav klubben under måndagen.

Spelarna befinner sig nu i Rumänien tillsammans med sina familjer, skriver Sjachtar på sin officiella hemsida. Även Dynamo Kyivs utländska spelare har lämnat Ukraina, enligt Sjachtars uttalande.

Annons

Sjachtar Donetsk toppar den ukrainska högstaligan före just Dynamo Kyiv, men har inte spelat någon ligafotboll sedan 11 december: dels på grund av ett vinteruppehåll, dels på grund av den ryska invasionen.

Publicerad 2022-03-01 kl 15:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto