Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nobbades av AIK - nu är han i Sjachtar Donetsk: ”Tror AIK ångrar sig"

Andra ligor och cuper

DUBAI. För tre år sedan nobbade AIK Gustavo Blanco Leschuk.
Nu har han framgång i storlaget Sjachtar Donetsk.
- Jag tror att AIK ångrar sig, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se Sjachtars 1-0-mål i spelaren.

Inför säsongen 2015 blev AIK erbjudna att värva en 24-årig anfallare från Argentina vid namn Gustavo Blanco Leschuk. Men efter provspel valde AIK att nobba anfallaren som i stället hamnade i Assyriska. Där smällde han in tio mål på 25 matcher och hamnade i ukrainska Karpaty Lviv.

Nu är Leschuk i storlaget Sjachtar Donetsk som är vidare i åttondelsfinal i Champions League, och på onsdagen satt han på bänken i 2-0-segern mot AIK.

- Jag trivs väldigt bra här. Det är ett stort lag med bra spelare och förutsättningar. Allt är perfekt, säger han till Fotbollskanalen.

Kul att möta AIK som du en gång i tiden provspelade för?

Annons
- Haha, ja det är lite speciellt så klart.

Tror du att AIK ångrar sig för att du fick nobben?
- Ja, säkert.

AIK:s assisterande tränare Patric Jildefalk var den som ledde U21-laget när Gustavo Blanco Leschuk provspelade. Han minns anfallaren.

- Jag hade U21-matcherna då. Det var via någon argentinsk kontakt som han dök upp hos oss. Han var med i en eller två matcher och det minns jag. Jag tror dessutom att han gjorde något mål, men orkade inte hela matchen. Han var bra men det som vi mest resonerade om då var utifrån den fysiska statusen och att ta nu så var det säkert det som Björn Wesström, Tobias Ackerman och Andreas Alm kände att han går inte in och spelar från start nu.

- Det var väl bara den värderingen. Sedan resan efter är ju fantastisk. Att han sitter på bänken i det här laget och ska spela Champions League är ju otroligt Men det är ju så, man kan inte räkna med att det alltid blir som man har tänkt sig med den typen av värvningar. 

Annons

Han tror att AIK ångrar sig - gör ni det?
- Haha, ja säg det från mig också.

Publicerad 2018-02-07 kl 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto