Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landskronas upplägg synas av SvFF - "Nya uppgifter"

Andra ligor och cuper

I fredags avslöjade fotbollskanalen.se tveksamheter kring Landskrona Bois riskkapitalbolag.
Nu agerar SvFF.
- Vi ska titta på om det finns anledning att gå vidare, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

I sin fredagskrönika på fotbollskanalen.se målade Olof Lundh upp en bister bild av den ekonomiska verkligheten i allsvenskan och superettan och drog fram detaljer om turerna i Landskrona Bois där ett riskkapitalbolag tvingat klubben att förlänga avtalet trots att det gått ut. 

Ägarna i riskkapitalbolaget var tidigare ordförande Kenneth Håkansson, styrelseledamöterna Peter Condrup och Mikael Hjelte samt en rad tunga sponsorer.

Även den nuvarande ordföranden Gabriel Munck är delägare i riskkapitalbolaget Landskrona Bois Support AB. Efter att Fotbollskanalen har uppmärksammat klubbens situation så ska SvFF titta närmare på upplägget.

ANNONS
- Vi ska i alla fall titta på det. På de uppgifter som har florerat hittills och sen får man se om det ger anledning till ytterligare utredning, säger förbundets chefsjurist Anders Hübinette till fotbollskanalen.se.

- Det är väl ungefär i det stadiet vi är. Det är ändå så pass nya uppgifter för oss.

SvFF har tidigare - efter Fotbollskanalens granskning av Club Consulting - fällt Åtvidaberg och Gefle för att de tillät tredjepartsinflytande i klubbarna. Åtvid fick bötesbelopp på 200 000 och GIF på 250 000. Nu riskerar Landskrona att straffas för ett liknande upplägg.
- Vi har ju den här bestämmelsen om förbudet mot otillåtet tredjepartsinflytande och det är den i första hand som skulle kunna vara aktuell att titta på i det här fallet om det skulle vara något sådant, men där är vi som sagt inte än.

ANNONS

- Det finns ju inget absolut förbud mot att till exempel en styrelseledamot har ett uppdrag i ett externt bolag. Men det kan ju beroende på hur det hanteras leda till ett brott mot fotbollens regelverk, men det finns inget sådant absolut förbud i sig, säger Hübinette och tillägger:

- Varje fall är unikt. Sen är väl det här med jävsituation i första hand en intern föreningsfråga så att säga om lämplighet. Om en person sitter på flera stolar är väl egentligen inget som fotbollens regelverk säger varken bu eller bä om, säger han till fotbollskanalen.se.

Landskronas ordförande Gabriel Munck välkomnar en utredning om klubbens upplägg med riskkapitalbolaget.
- Det tycker jag är alldeles utmärkt att det görs. Jag har försökt förklara, det kanske inte är så lätt för alla att se upplägget, och jag hoppas att det ska kunna göras ännu klarare, säger han till fotbollskanalen.se.

ANNONS
Publicerad 2014-12-08 kl 11:18
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto