Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Vasquez om att köpas av ett bolag: Inget konstigt

Andres Vasquez köptes av ett företag - inte av en klubb när han lämnade IFK Göteborg.
Inget konstigt, tycker han.
- Det var samma sak som att tillhöra en klubb, säger han till fotbollskanalen.se.

När Andres Vasquez lämnade IFK Göteborg såldes han till OML Ltd, enligt Håkan Milds uppgifter. Mittfältaren bekräftar att han såldes till ett företag, men ser inget konstigt med det:

- När man har kontrakt med en klubb så tillhör man ju också ett företag, det var ingen skillnad. Det var samma sak som att tillhöra en klubb, säger han.

Risken att ägas av ett bolag skulle kunna vara att spelaren inte har möjlighet att välja vilken klubb han ska gå till.
Andres Vasquez har dock inte upplevt några sådana problem.

- Det är klart att spelaren väljer var han ska spela. Det hade aldrig fungerat att tvinga en spelare till en klubb som han inte vill spela för. Och ingen klubb vill ha en spelare som tackar nej, säger han.

Den tidigare IFK Göteborgs-spelaren berättar att han inte längre tillhör OML - han är sedan några år tillbaka helt och hållet Zürichs spelare. Och Vasquez är nöjd med sitt samarbete med Oliver Cabrera som han säger varit hans agent sedan innan han flyttade till Zürich..

- Jag går ju bara efter mina egna erfarenheter. Det är ju så här i fotbollen och det är ett spel bakom kulisserna överallt. Jag håller mig alltid till reglerna och försöker ta reda på vad som gäller alltid, men sen väljer man vilka man samarbetar med. Jag brukar koncentrera mig på fotbollen mest och sedan hjälper min pappa mig med sådana här saker.

Just nu letar Vasquez ny klubb. Han tillhör Zürich men har nyligen provspelat med holländska VVV Venlo.

- Efter en veckas träning så blev jag skadad. Jag skulle ha spelat en träningsmatch mot PSV men det sket sig. Sen skulle de förhandla med Zürich men de vill ha så mycket som möjligt för mig och jag vet inte om de fortfarande förhandlar.

Publicerad 2010-05-04 kl 21:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons