POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Zlatans agent: "Om de inte vet vem Mino är borde de byta jobb"

Mino Raiola fortsätter att svinga i medierna.
Nu är det italiensk fotboll – och tyska sportchefer – som agenten ifrågasätter.
– De är riktiga klåpare. Vissa frågar när jag ringer:”Mino, who”. Med all respekt, om en sportchef inte vet vem Mino Raiola är borde han byta jobb, säger agenten i en intervju med 11Freunde.

Mino Raiola blev Zlatan Ibrahimovics agent 2003 och sedan dess har den holländska agenten varit i svenskarnas medvetande med sina dräpande kommenterar och orädda personlighet.

I en intervju med 11Freunde har agenten pratat om den italienska fotbollens brist på utveckling, varför han gillar tysk fotboll – men också att vissa tyska sportchefer är amatörmässiga.

– Varför utvecklar inte italiensk fotboll infrastrukturen, arenorna och ungdomsakademierna?

I Tyskland är det dock bättre ställt tycker holländaren.

– Det som imponerar mig med tyskarna är organisation och planen de hade under VM 2006. Nu, snart 10 år senare, ser man ett konsekvent arbete med tyska talanger som lett Tyskland framåt, säger agenten i samma intervju som han sågade Barcelona och Pep Guardiolas behandling av Zlatan Ibrahimovic.

Men som vanligt när det gäller mister Raiola är inte allt frid och fröjd.

– Bundesliga är perfekt organiserad, men den har två stora brister. Den utländska marknadsföringen och bristen på professionalism bland sportcheferna.

Och det ligger också en personlig känsla av bortglömdhet bakom uttalandet.

– De är riktiga klåpare. Vissa frågar när jag ringer:”Mino, who”. Med all respekt, om en sportchef inte vet vem Mino Raiola är borde han byta jobb.

Men det finns undantag som Raiola ser det och det är föga förvånande storklubbarna.

– Jag skulle gå så långt som att säga att det är amatörer i höga befattningar, men det finns undantag. Hans-Joachim Watzke i Borussia Dortmund, Karl-Heinz Rummenigge i Bayern och Oliver Kreuzer i Hamburg är mycket professionella, och de har kompetens och integritet.

Publicerad 2014-04-19 kl 08:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå