Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
BELGIEN

Ankersen: "Jag kanske återvänder till IFK en dag"

Foto: Bildbyrån

Från Zulte Waregem, via en ännu större klubb, tillbaka till IFK Göteborg.
Jakob Ankersen ser det inte som omöjligt.
- Mats (Gren, sportchef) får plocka fram mycket cash så kommer jag, säger han och skrattar.

För en och en halv vecka sedan tillhörde Jakob Ankersen IFK Göteborg. Då var han en av spelarna som slet med den långa och tunga försäsongsträningen.

Nu är mycket annorlunda. Samtidigt som IFK Göteborg befinner sig på träningsläger i Dubai håller Ankersen på att flytta sitt liv och sin familj till Belgien.

Efter att ha skrivit på för minst två och ett halvt år hos Zulte Waregem är det där han kommer spela fotboll den kommande tiden.

- Än så länge känns det bra. Jag ser fram emot utmaningen, säger han som ännu inte har hunnit spela någon match för sin nya klubb. Flytt och sjukdom har kommit i vägen.

- Jag har tränat en del pass med laget, men det har varit mer för att lära känna gubbarna. Det är mycket saker som ska på plats med flytt och så, vilket de förstår. När det är klart kan jag fokusera 100 procent på fotbollen. Förhoppningsvis kan jag komma lite närmare laget de kommande en till två veckorna och få lite speltid, säger han till Fotbollskanalen.

Innan flytten till Belgien tillhörde Ankersen IFK Göteborg i drygt två år. Han kom från danska Esbjerg i februari 2015. Under åren noterades han för 13 mål och sex framspelningar på 57 allsvenska matcher.

Trots att han trivdes bra har det funnits en längtan efter att testa något nytt, något annat. Det var nära med belgiska Lokeren redan i somras, men då tackade han nej på grund av sjukdom i familjen. 

Svaret blev ett annat när Zulte Waregem ställde frågan i början av januari.

- Intresset från Zulte dök upp ganska snabbt in på det nya året. Sedan tog det tre veckor innan det blev klart. Jag fick tid att fundera och prata med olika människor, säger han.

Vad funderade du kring?
- Om det var rätt steg för mig. Fotbollen hänger ju ihop med ekonomi och familj. Men såhär i efterhand känns det väldigt bra.

Varför är Belgien rätt steg i din karriär?
- Det är en bättre liga. Och Zulte är ett topplag. Just nu i alla fall. De ska spela cupfinal också. Det är en mycket bra utmaning. Kan jag göra det bra där kanske jag kommer snabbare till en ännu bättre klubb. Det är ett steg i rätt riktning. Och för mig har det känns bra från början. Belgien brukar vara ett bra steg för danska spelare. Förhoppningvis blir det så för mig också. 

Annars återvänder du till IFK Göteborg?
- Det kan absolut hända! Mats (Gren, sportchef) får plocka fram mycket cash så kommer jag.

Jakob Ankersen skrattar till.

- Jag har haft två väldigt bra år i Göteborg. Jag lärde känna mycket sköna människor och klubben har tagit väldigt bra hand om mig. Det är en klubb och en stad som jag kommer sakna väldigt mycket. Men så är det i fotbollen. Man kan inte alltid stanna på samma ställe som Hjalmar (Jonsson) har gjort. Nu ser jag fram emot en ny utmaning. Men vem vet, jag kanske återvänder till IFK en dag. Vi får se vad som händer om några år.

Varför har Göteborg passat dig så bra?
- Det är nära till allt och alla runt klubben är väldigt trevliga människor. De är mån om att alla ska ha det bra och trivas ihop. Sedan har det varit ett väldigt bra steg i min karriär. Det har betytt mycket.

Kommer du ha koll på dem från Belgien?
- Absolut! Jag pratar fortfarande med mycket människor där och det är klart att jag kommer kolla om de gör det bra.

Hur tror du att det kommer gå för dem?
- Jag har inte sett deras träningsmatcher, men det känns kanske lite tufft just nu. Men om de kan få in lite fler spelare med bra kvalitet kan det bli bra. Jag hoppas att de är med och slåss om SM-guldet.

Publicerad 2017-02-06 kl 20:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons