Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Engvall kan missa resten av säsongen: ”Mycket i knät ett jävla tag nu”

Jupiler Pro League

Gustav Engvall har opererat sig igen.
Nu kan han missa resten av säsongen i Belgien.
- Det har varit mycket i knät ett jävla tag nu, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Gustav Engvall, 24, har haft återkommande knäproblem sedan flytten till Belgien. För två år sedan var han en av Mechelens viktigaste spelare när laget blev uppflyttat till den belgiska högstaligan, men sedan har han inte fått kontinuitet på planen. Engvall missade stora delar av förra säsongen på grund av skadeproblem och ser nu ut att bli borta resten av säsongen.

Nu berättar anfallaren att han den här gången gjorde en lite mindre knäoperation, som hör ihop med en operation som han gjorde för runt ett år sedan. Engvall har den här säsongen gjort tre assist på elva ligamatcher, men har samtidigt varit borta på grund av inflammationer i knät. Det ville han nu åtgärda med en operation. 

ANNONS

- Det är inte en stor grej, då det hör ihop med min förra operation när jag bytte ett inre ligament. Då skruvade de fast ligamentet och sedan är tanken att det ska läka ordentligt. Kroppen ska kunna bryta ner skruvarna på ett eller två år, men vissa kroppar bryter inte ner dem, utan stöter bort dem och det har hänt mig. Jag har haft en skruv, som gjort att jag fått inflammationer i knät. Nu har jag tagit ut den skruven för att slippa få en till inflammation, vilket jag redan fått ett par gånger, säger han till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Jag har kunnat träna och spela mycket senaste månaderna, men sedan fick jag en smäll mot Charleroi (den 16 januari) och då blev det en till inflammation. Det innebär att det tar tid med rehab för att få bort det. Jag kände då att det skulle ta lång tid, och jag vill ha fokus på fotbollen. När jag fick första inflammationen i somras tog det runt en och en halv månad med rehabiliteringen och sedan tog det fyra veckor andra gången. Jag har redan kämpat mig igenom två inflammationer. Nu fick det vara nog.

ANNONS

Engvall vet inte när han kan vara tillbaka på planen igen, men siktar på att vara i bra form till när nästa säsong inleds till hösten.

- Vi har inte sagt någon tid. Det har varit mycket i knät ett jävla tag nu och jag tror minst på en eller två månader. Men vi får se. Det viktigaste är att vara redo till nästa säsong. Om jag kan vara med i slutet av den här säsongen är det jättebra, men det är inte målet.

Hur tungt är det att inte kunna spela igen på ett tag?
- Det är lite blandade känslor. Jag kom in i det bra, spelade och vi vann fyra raka matcher. Jag kände mig som en bidragande orsak till det och kände mig bra, så det här kom jävligt olägligt, även om alla skador kommer olägligt. Jag kände att det här behövde göras för att det inte ska fortsätta att strula med mig.

Har du velat ge upp någon gång?

ANNONS
- Det har varit lite tufft. När jag gjorde operationen förra året i februari och när coronaviruset sedan kom en vecka var jag borta, men var sedan tillbaka i juni någon gång. Då kände jag att allt gick bra med tester och sådant, men sedan fick jag en inflammation inför seriestarten. Det var min lägsta punkt. Jag fick gnugga på med rehab och det var tufft, men jag klarade det. Sedan klarade jag en till inflammation, men nu tyckte jag att det var bättre att ta bort skruven. Det har varit en tuff, men lärorik tid.

Har du blivit starkare mentalt av att du haft problem tidigare?
- Ja, det har jag blivit. Den här skadan har hållit på länge, fram och tillbaka, men det har såklart varit en tuff tid med att inte kunna spela, att det sedan känns bra och därefter hoppa tillbaka till gymmet igen efter en ny inflammation. Därför känns det skönt att göra detta. Sedan kommer det att vara bra igen. Då kan jag fokusera på fotbollen i stället för på knät.

ANNONS
Publicerad 2021-01-27 kl 14:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto