POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
JUPILER PRO LEAGUE

Engvall om Mechelen: "Det är ett lag som ska satsa på mig"

Foto: Bildbyrån

Gustav Engvall

Gustav Engvall lämnade i somras Bristol City för Mechelen i belgiska andradivisionen. Nu hoppas han att han stannar längre i klubben istället för att bli utlånad som i Bristol.
- Det känns skönt att ha en trygg punkt, säger Engvall till GP.

Gustav Engvall har farit runt mycket i fotbollskarriären de senaste åren. Efter flytten till Bristol City 2016 har anfallaren varit utlånad två gånger till Djurgården och en gång till Göteborg tillsammans med längre och kortare tid i den engelska klubben.

Nu har Engvall hamnat i belgiska Mechelen, som han räddade poäng åt med ett sent mål för en vecka sedan mot Union Saint­-Gilloise.

- Det känns skönt att ha en trygg punkt, att kunna slappna av och satsa på fotbollen. Det känns skönt som fan, säger Engvall till GP.

Mechelen åkte förra året ur Belgiska högsta divisionen, men det var inget som stoppade Engvalls klubbval. Istället prioriterade Engvall att han skulle komma till en klubb som ville satsa på honom och som han kunde hitta sin roll i.

- När min agent ringde och berättade om Mechelen och att de hade trillat ner kanske jag inte tänkte att det var ett perfekt steg, men sedan tänkte jag att min karriär har varit full av lån. Det har varit en ganska tuff och rörig tid. Jag snackade med sportchefen, tränare och det kändes som att det skulle bli ett bra steg i min karriär. Det är ett lag som vinner matcher och som ska satsa på mig, säger Engvall

Engvall säger också att allsvenskan är en bra liga, men att han ville fortsätta fotbollskarriären i Europa och därför valde han Mechelen när han fick chansen.

Engvall fick också genomlida en tuff försäsong, som han själva benämner som den hårdaste han varit med om. Bland annat sprang laget en mils intervaller innan ett två timmar långt fotbollspass. Men den har också gett resultat.

- För mig har det varit bra. Jag har inte haft en ordentlig försäsong under de två senaste åren. Jag har hoppat runt. Det är bra att jag har fått det här nu, säger Engvall.

Publicerad 2018-09-17 kl 13:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå