POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BELGIEN
1v

Lustig: "Behöver inte en bindel för att öppna min mun"

Foto: Bildbyrån.

Mikael Lustig blev i juni prsenterad av Gent.
Nu berättar 32-åringen att han kan ta en ledande roll i laget.
- Jag behöver inte en bindel för att öppna min mun när det behövs, säger han till Het Laatste Nieuws. 

Landslagsbacken Mikael Lustig lämnade i slutet av juni Celtic för spel i belgiska klubben Gent, som i fjol blev femma i den belgiska högstaligan. Nu berättar 32-åringen mer om valet av klubb och vilka han pratade med inför flytten till Belgien. 

- Jag visste inte mycket om Gent, men när de kontaktade mig, så pratade jag med Erik Johansson som spelade här för några år sedan. Vid den tidpunkten trodde jag att jag skulle stanna i Glasgow eller återvända till Sverige, men ju mer jag lärde mig om Gent, desto trevligare verkade klubben. Eric Smith berättade också bara positiva saker om klubben och staden, säger Lustig till belgiska tidningen Het Laatste Nieuws. 

Högerbacken fortsätter:

- Jag diskuterade också det med min fru eftersom att vi har två döttrar som är åtta och fem år. Min familj kommer alltid först. Det är mitt lag. Det var viktigt att hitta en internationell skola för att våra barn ska må bra. Det var viktigt, annars hade jag oavsett inte kommit hit. 

Enligt tidningen hade Gent i fjol inte någon ledare på planen. Lustig berättar att han hoppas kunna bli en ledare i laget, även om han inte bär kaptensbindeln. 

- Jag hoppas att jag kan hjälpa laget i sådana stunder. Jag kommer inte hit som killen som alla ska följa efter från och med nu, men jag försöker bara vara mig själv och visa karaktär när det är tufft. Det är anledningen till att jag var vice lagkapten i Celtic senaste fem åren. Jag behöver inte en bindel för att öppna min mun när det behövs.

Lustig, som under senaste åren varit given som högerback i svenska landslagets startelva, är också tydlig med att han ser en framtid i Blågult. 

- Förbundskaptenen vill att jag ska fortsätta. Jag vill också fortsätta till EM 2020. Men först måste jag prestera i Gent. Jag vet att den belgiska ligan är tuff, men jag har kommit hit för att sluta högt upp. Efter åtta år med Celtic, så känner jag starkt över att få sätta på mig en blå tröja, men lyckligtvis är det inte samma blå färg som Rangers, säger han. 

Publicerad 2019-07-12 kl 07:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå