Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
BELGIEN
14v

Massiv korruptionsskandal inom belgisk fotboll - storklubbens tränare gripen

Foto: Bildbyrån

Club Brügges tränare Ivan Leko.

Belgisk fotboll skakas av en stor korruptionsskandal.
57 polisräder genomfördes under onsdagen runt om i Europa efter misstankar om bedrägeri och matchfixning.
Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare vill inte svara på om det finns kopplingar till svensk fotboll.
- Av taktiska skäl så lämnar vi aldrig ut information i ett sånt här läge av utredningar, säger han till Fotbollskanalen.

Under onsdagen har en massiv korruptionsskandal briserat inom belgisk fotboll. Polis i Belgien och runt om i Europa genomförde 57 polisräder som en del i en utredning om ekonomiskt bedrägeri, pengatvätt och matchfixning - det rapporterar nyhetsbyrån AP.

- Matchfixning underminerar idrottens integritet. Justitiedepartementet arbetar för en rättvis idrott, säger justitieminister i Belgien, Koen Geens, i ett uttalande.

"Agenter, domare, en tidigare advokat, en revisor, juvelerare, journalister" fanns alla bland de som tillslag gjordes mot, det uppger belgiska myndigheter enligt AP. Sajten KeirRadnegde.com skriver att nio belgiska klubbar har fått sina anläggningar genomsökta.

Nyhetsbyrån, som hänvisar till lokala medier, skriver att Club Brügges tränare Ivan Leko är en av de gripna. Även toppagenten Mogi Bayat och en tidigare Anderlecht-företrädare ska ha gripits.

Fredrik Gårdare, som leder den svenska polisens aktionsgrupp mot kriminella i idrottsmiljö, vill inte svara på om tillslagen i Belgien har några kopplingar till svensk fotboll.

- Jag har ingen information att lämna om det, säger Gårdare till Fotbollskanalen.

- Jag lämnar ingen information om det här. Men det är ju så generellt, när utredningar är i den här fasen så vill inte polisen eller åklagaren lämna information om utredningen av sekretesskäl framförallt. Både när det gäller inblandade men också när det gäller men också när det gäller den taktiska biten. Av taktiska skäl så lämnar vi aldrig ut information i ett sånt här läge av utredningar. Där har vi samma inställning oavsett vilken polis och i vilket land.

Är det något som berör dig i ditt arbete i det här?
- Jag lämnar ingen information.

Publicerad 2018-10-10 kl 16:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons