Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Massiv korruptionsskandal inom belgisk fotboll - storklubbens tränare gripen

Champions League

Belgisk fotboll skakas av en stor korruptionsskandal.
57 polisräder genomfördes under onsdagen runt om i Europa efter misstankar om bedrägeri och matchfixning.
Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare vill inte svara på om det finns kopplingar till svensk fotboll.
- Av taktiska skäl så lämnar vi aldrig ut information i ett sånt här läge av utredningar, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Club Brügges tränare Ivan Leko.

Under onsdagen har en massiv korruptionsskandal briserat inom belgisk fotboll. Polis i Belgien och runt om i Europa genomförde 57 polisräder som en del i en utredning om ekonomiskt bedrägeri, pengatvätt och matchfixning - det rapporterar nyhetsbyrån AP.

- Matchfixning underminerar idrottens integritet. Justitiedepartementet arbetar för en rättvis idrott, säger justitieminister i Belgien, Koen Geens, i ett uttalande.

"Agenter, domare, en tidigare advokat, en revisor, juvelerare, journalister" fanns alla bland de som tillslag gjordes mot, det uppger belgiska myndigheter enligt AP. Sajten KeirRadnegde.com skriver att nio belgiska klubbar har fått sina anläggningar genomsökta.

ANNONS

Nyhetsbyrån, som hänvisar till lokala medier, skriver att Club Brügges tränare Ivan Leko är en av de gripna. Även toppagenten Mogi Bayat och en tidigare Anderlecht-företrädare ska ha gripits.

Fredrik Gårdare, som leder den svenska polisens aktionsgrupp mot kriminella i idrottsmiljö, vill inte svara på om tillslagen i Belgien har några kopplingar till svensk fotboll.

- Jag har ingen information att lämna om det, säger Gårdare till Fotbollskanalen.

- Jag lämnar ingen information om det här. Men det är ju så generellt, när utredningar är i den här fasen så vill inte polisen eller åklagaren lämna information om utredningen av sekretesskäl framförallt. Både när det gäller inblandade men också när det gäller men också när det gäller den taktiska biten. Av taktiska skäl så lämnar vi aldrig ut information i ett sånt här läge av utredningar. Där har vi samma inställning oavsett vilken polis och i vilket land.

ANNONS

Är det något som berör dig i ditt arbete i det här?
- Jag lämnar ingen information.

Publicerad 2018-10-10 kl 16:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto