TV: Kiese Thelin straffmissare - men Demir räddade poäng mot serieledaren

Jupiler Pro League

Isaac Kiese Thelin missade straff mot Club Brügge.
Istället klev en annan svensk, Erdin Demir, fram och räddade poäng med sitt sena mål för Waasland-Beveren.

Se Kiese Thelins straffmiss i spelaren nedan och Demirs poängräddande skott i spelaren ovan.

Isaac Kiese Thelin kom till matchen mot serieledaren Club Brügge med straffmål i fyra raka matcher, och fem straffmål på sex senaste matcherna. I den 41:a minuten fick Waasland-Beveren chansen från elva meter på nytt, efter att själv ha blivit nerdragen i straffområdet.

Svensken slog dock en svag straff, rakt på målvakten Kenneth Vermeer. Det var första missen för Kiese Thelin efter sex raka mål.

Istället tog gästande Club Brügge ledningen, på straff, en kvart från slutet genom Hans Vanaken.

Waasland-Beveren skulle dock rädda en poäng. I den 91:a minuten klippte den svenske vänsterbacken Erdin Demir till på halvvolley. Bollen var på väg utanför målet, men Club Brügges Jordy Clasie styrde in den i eget mål till 1-1. Målet räknades i statistiken som ett självmål.