POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Uppgifter: Klausul öppnade för flytten - så mycket kostade Strand för Elfsborg

I dagarna blev Simon Strand klar för Elfsborg. Ytterbacken hämtas in från superettan-klubben Dalkurd.

– Vi fick in ett bud som vi inte kunde tacka nej till och det fanns ett önskemål och en vilja från spelaren att ta den här chansen, sa Dalkurds sportchef Adil Kizil till Uppsala-klubbens hemsida när affären presenterades.

Enligt Borås Tidning utnyttjade Elfsborg en klausul i Strands avtal med Dalkurd som gjorde att klubben kunde köpa loss 25-åringen för omkring en halv miljon kronor. Klausulen ska ha gällt vid degradering för Dalkurd (laget ramlade ur allsvenskan).

– Det fanns en stark vilja hos Simon att komma hit och det är också viktigt. Vi vet ju att vi inte konkurrerar ekonomiskt på det sättet, så det måste finnas en vilja hos spelarna och vi har hittat något som lockar i år, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Borås Tidning.

BT uppger att även IFK Göteborg och Djurgården försökte värva Strand.

Publicerad 2019-02-27 kl 15:38

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå