Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Backduo lämnar Gais: "Vill inte erbjuda fler korta kontrakt"

Sillybloggen

Gais värvade i somras in backen Henrique Moura. Brassen gjorde under hösten tio matcher för grönsvart och imponerade på klubben. Trots att han erbjöds ett nytt kontrakt så meddelar nu Gais att Moura lämnar klubben.

– Vi har varit väldigt nöjda med Henrique och har erbjudit honom en förlängning med samma villkor som han hade i sitt korttidskontrakt under hösten. Från klubbens sida har dock varit väldigt tydliga med att vi vill skriva ett längre kontrakt och på den punkten har vi inte kunnat komma överens. Det finns ju ett principbeslut att vi under kommande år vill förbättra kontinuiteten i spelartruppen och då vill vi inte erbjuda fler korta kontrakt, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse, till klubbens hemsida.

Även backkollegan Milos Andelkovic, som gjorde tre framträdanden under året, lämnar klubben.

ANNONS

– Milos är i en ålder där han behöver regelbunden speltid i seniorsammanhang och det kan vi inte garantera i Gais. Därför stod vi i vägvalet att förlänga avtalet och låna ut honom till en annan klubb, eller att låta honom själv söka efter ett lag som passar hans spelstil. Vi kom till slut fram till att det är bättre att Milos själv får bestämma var han tror att han får en plats i startelvan och utvecklas bäst under året, säger Östergaard.

– Det känns såklart tråkigt att behöva fatta den typen av beslut, men vi har ju sett andra exempel på spelare som tagit stora steg i en lägre serie för att sedan kunna komma tillbaka till Gais.

Publicerad 2019-12-10 11:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto