Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter till Fotbollskanalen: Norrman aktuell för tränaruppdraget i MFF

Sillybloggen

Malmö FF är på jakt efter en ny tränare efter att Uwe Rösler nyligen lämnade klubben trots gällande kontrakt för 2020, vilket tillkännagavs på en presskonferens.

– Vi behöver såklart hitta en ny tränare. Det arbetet behöver komma igång. När vi hade diskussioner med Uwe och jag kände hur det skulle gå startade det lite, men vi ville också vänta till över matchen i går. Det kommer att bli upptagna dagar med att försöka ersätta Uwe Rösler, vilket inte kommer att bli lätt. Den här julen kommer att bli tuff, sa sportchefen Daniel Andersson på presskonferensen i förra veckan.

Under torsdagen uppgav sportal.se att Fredrik Ljungberg, som den senaste tiden varit tillfällig tränare för Arsenal den senaste månaden, är aktuell som ny tränare i Malmö FF. Samtidigt gick Arsenal under fredagen ut med att Mikel Arteta tar över som manager och då skrev Ljungberg på sociala medier att han såg fram emot att jobba med spanjoren. Det lär tala emot att Ljungberg skulle vara aktuell för Malmö FF.

Annons

– Vi har inte några kommentarer till det, sa Malmös sportchef Daniel Andersson till Fotbollskanalen.

Enligt uppgift till Fotbollskanalen finns en annan kandidat till tränaruppdraget i Norge. Norrmannen Tor Ole Skullerud är, enligt vad Fotbollskanalen erfar, ett spår i tränarjakten.

“Har ingen kommentar till det”, skriver Skullerud i ett sms till Fotbollskanalen.

Skullerud, 49, står för tillfället utan tränaruppdrag och har inte basat över något lag sedan han lämnade norska Strømsgodset IF sommaren år 2018. Han har också meriter från att ha varit manager i Molde och förbundskapten för Norges U21-landslag.

49-åringen har tidigare varit aktuell för svenska klubbar. När Pelle Olsson fick sparken av Djurgården år 2016 lanserades han som ett hett alternativ att ta över. Han var också en kandidat till att ta över Hammarby efter att Nanne Bergstrand fick sparken år 2016.

Annons

Sedan tidigare har danska tidningen Århus Stiftstidende skrivit att Malmö FF visat intresse för dansken David Nielsen i AGF Århus, men enligt Kvällsposten är han inte högaktuell. Andra namn som kopplats till Malmö är IFK Norrköpings Jens Gustafsson och Jon Dahl Tomasson som är assisterande till Åge Hareide i danska landslaget.

Till Kvällsposten säger sportchefen Daniel Andersson att man hoppas att klubben ska presentera en ny tränare i mellandagarna.

– Vi hoppas på det men det är inte säkert. Det är väl bara jag som jobbar över jul och nyår, säger sportchefen Andersson till tidningen.

Malmö FF möter Wolfsburg borta i 16-delsfinal i Europa League 20 februari med retur i Malmö 27 februari.

Publicerad 2019-12-20 20:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto