Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Stortalang intresserade United - nu klar för Norrköping

Sillybloggen

Den lovande mittbacken Edvin Tellgren, 16 år, har intresserat en mängd klubbar runt om i Europa. Två av de lag som hållit ögonen på den talangfulle spelaren är Manchester United och Brighton i Premier League. Utöver de två PL-klubbarna har dessutom Malmö FF och IFK Göteborg visat intresse för Tellgren.

Försvararen sa följande om sin framtid till Nerikes Allehanda i början på mars:

– Att flytta inrikes eller utrikes skulle inte spela någon roll. Den klubben som erbjuder bäst förutsättningar för att kunna utvecklas kommer vi att välja. Sen handlar det även om skola och utbildning, så jag måste ha en plan B, berättad han då.

Nu är det helt klart att Edvin Tellgren lämnar Karlslunds IF FK, som under den gångna säsongen har spelat i Ettan Norra, för allsvenska IFK Norrköping.

– Det känns självklart jättekul och spännande. Jag ser fram emot att träna tillsammans med allsvenska spelare och se hur deras vardag ser ut. Det ska bli otroligt lärorikt att träna med sådant motstånd, säger Tellgren i en kommentar på Karlslunds hemsida.

ANNONS

IFK Norrköpings tillförordnade sportchef, Patrik Jönsson, säger å sin sida följande om att Edvin Tellgren nu är klar för klubben:

– Det glädjer oss att Edvin väljer IFK Norrköping bland sina många alternativ. Ett resultat av vår målmedvetna ungdomssatsning där vi satsar ungt och utvecklar spelare till professionella elitspelare. Framgången av en strategi som har skapat eko både inom Sverige och Europa. Ett erkännande till Tony (Martinsson, akademichef) och alla andra inblandade som är och har varit en del av vårt hårda arbete under många år.  Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Edvin och nå framgångar ihop.

Karlslunds IF FK meddelar att övergången till “Peking” kommer bli verklighet när transferfönstret öppnar den 15 juli.

Publicerad 2021-06-17 16:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto