Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Awoniyi köps loss - Liverpool får tio procent

Sillybloggen

I somras köpte Union Berlin loss Taiwo Awoniyi, 24, från Liverpool. I Bundesliga gjorde forwarden stor succé och noterades för 15 mål på 31 matcher, vilket har väckt intresse.

Nu kommer uppgifter som gör gällande att han är klar för en ny klubb.

Det är transferjournalisten Fabrizio Romano som rapporterar att Awoniyi har skrivit på för Nottingham Forest. Enligt uppgifterna har Premier League-nykomlingen aktiverat den utköpsklausul på 17 miljoner pund, motsvarande knappt 212 miljoner kronor, som forwarden hade inskriven i sitt kontrakt.

Romano hävdar vidare att Liverpool förhandlade in en vidareförsäljningsklausul på tio procent när man sålde Awoniyi till Union Berlin. Det betyder att Merseysideklubben nu kommer att ha rätt till cirka 21 miljoner kronor.

Taiwo Awoniyi tillhörde Liverpool mellan 2015-2021 men fick aldrig debutera i den röda tröjan. I stället blev han utlånad i flera omgångar, bland annat till FSV Frankfurt, NEC Nijmegen, Mouscron, Gent och Mainz.

Annons
Publicerad 2022-06-24 16:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto