Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Xabi Alonso pekas ut som kandidat för Real Madrid

Sillybloggen

Real Madrid har det jobbigt i La Liga och på söndagen föll huvudstadslaget med 2-1 i El Clásico, och det innebär att gapet upp till serieledande Barcelona nu är tolv poäng.

Efter förlusten har en del frågetecken höjts kring tränare Carlo Ancelottis framtid och enligt Mundo Deportivo är det inte otänkbart att italienaren lämnar efter säsongen. Därför pekar den spanska tidningen ut två tänkbara kandidater till att ta över tränarjobbet.

Den första är Mauricio Pochettino. Argentinarens senaste uppdrag var i PSG, som han fick sparken från i somras. 51-åringen har även ett förflutet i Tottenham, Southampton och Espanyol.

Den andre är en Real Madrid-profil.

Enligt Mundo Deportivo är Xabi Alonso, som gjorde runt 230 tävlingsframträdanden för ”Los Blancos” under sin aktiva karriär. Den förre storspelaren har gjort succé med Bayer Leverkusen sedan han tog över klubben i ett prekärt läge i höstas. 41-årige Alonso har tagit den tyska klubben från bottenskiktet i Bundesliga till övre halvan och Bayer Leverkusen har chans på Europaplats. Dessutom besegrade laget Bayern München med 2-1 i helgen.

Annons

Alonso har tidigare varit verksam som tränare i Real Madrids ungdomslag samt Real Sociedads B-lag.

Publicerad 2023-03-20 20:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto