Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Dele Alli plötsligt tillbaka i Everton

Sillybloggen

Det var inför den gångna säsongen som Everton lånade ut Dele Alli, som då hade varit i Premier League-klubben i ett halvår, till Besiktas.

Där blev det en mindre lyckad sejour.

Speltiden uteblev och Besiktas sportchef Ceyhun Kazanci har tidigare varit kritisk till mittfältarens prestationer i den turkiska klubben.

– Fansen hade stora förväntningar. När man vet att Dele varit värdesatt till 100 miljoner euro förväntar sig fansen massa mål och assist, vilket inte är lätt att leverera i turkiska ligan, sade han till The Guardian enligt bold.dk.

Alli var “försvunnen” ett tag. Turkiska Takvim rapporterade i vintras att tränaren Senol Günes, 70, hade bannlyst engelsmannen från truppen fram till låneavtalets slut. I april bröt Alli tystnaden:

Annons

“Tyvärr betyder det att min säsong är över. Jag vill passa på att tacka Besiktas-supportrarna för all kärlek”, skrev han på Instagram och bekräftade att han hade genomgått en operation.

Nu är Alli plötsligt tillbaka i Everton, enligt Daily Mail. Han är åter med laget och tränar för att komma tillbaka från skadan. Den nuvarande coachen talade hoppfullt om Alli i april:

– Jag fick bara en känsla över att han vill komma tillbaka och spela bra fotboll.

– Jag har hört allt brus, jag har hört alla åsikter, och jag är ganska säker på att ni är medvetna om att jag gillar att köra på mitt eget. Men han måste komma i form.

Dele Alli gjorde tre mål på 17 matcher under sitt lån i Besiktas.

27-åringens kontrakt med Everton sträcker sig till 2024.

Publicerad 2023-07-08 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto