Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

6:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Rohdén skriver på för Reggiana – väljer bort Elfsborg

Sillybloggen

Marcus Rohdén var under fjolårssäsongen med och förde upp Frosinone i Serie A. Men efter säsongen gick den tidigare Elfsborgsmittfältarens kontrakt med den italienska klubben ut.

Under den svenska landslagssamlingen i juni visste inte 32-åringen hur framtiden skulle se ut. Tränaren som förde upp laget i Serie A, den italienske VM-hjälten från 2006, Fabio Grosso, hade lämnat klubben och riktningen klubben skulle ta var inte spikad. Samtidigt var det ingen hemlighet att IF Elfsborg var intresserat av att locka hem sin gamla mittfältare, även fast man såg det som orealistiskt.

– Min målsättning och dröm är att spela på så hög nivå som möjligt. Så vi får se vad det finns för alternativ, sa Rohdén då och berättade vidare:

– Det är mycket som är oklart. Frosinone vet ännu inte vem som är tränare nästa säsong och vet inte riktigt vilken riktning man ska ta nu när man gått upp i Serie A. Så det är många frågetecken än så länge.

Annons

Men nu är framtiden spikad, vad det verkar. Enligt Gazzetta dello Sport och Quotidiano Sportivo har Rohdén kommit överens med Serie B-nykomlingen Reggiana om ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år. Där får han ytterligare en gammal VM-hjälte från 2006 som tränare: Alessandro Nesta. Således blir det inte Elfsborg denna gång för Borås-sonen.

Förra säsongen noterades Rohdén för tre mål och sex assist på 33 framträdanden för Frosinone i Serie B.

Publicerad 2023-07-23 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto