Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Everton och Tottenham förbereder sig för Alli-comeback – omstrukturerar affären

Sillybloggen

Dele Alli lämnade Tottenham för Everton i januari 2022 i hopp om att få igång sin karriär som stagnerat i Londonklubben.

Everton betalade ingen övergångssumma. Affären var istället strukturerad så att man skulle betala Tottenham genom flera prestationsbaserade klausuler. Till exempel ska Everton betala Tottenham tio miljoner pund (135 miljoner kronor) när Alli gjort 20 framträdanden för klubben.

Alli fick det aldrig att lossna i Everton utan lånades ut till den turkiska storklubben Besiktas, där han inte heller kom igång, och återvände sedan till Everton i februari 2023 efter att ha brutit med Besiktas.

Då öppnade Alli upp om varför karriären stagnerat efter en raketstart i Tottenham, som gjorde honom till en av lagets stjärnspelare och startspelare i engelska landslaget.

Annons

Alli avslöjade i Gary Nevilles podcast ”The Overlap” att han blev sexuellt utnyttjad som barn och lidit av psykisk ohälsa. Den psykiska ohälsan ledde sedan i sin tur att han blev beroende av sömntabletter.

Vid podcasten inspelning hade Alli precis genomgått en sex veckors rehabiliteringsvistelse för beroendet och jobbade på att ta sig tillbaka till fotbollsplanen. Han har sedan dess tränat individuellt hos Everton för att komma i form och rehabilitera en skada han opererats för i början av 2023.

Alli är fortfarande en bit ifrån sin återkomst. Men innan dess försöker Everton omstrukturera affären man slutit med Tottenham.

ESPN uppger att Alli gjort 13 framträdanden för Everton och sju till innebär att Everton som ovan nämnt ska betala tio miljoner pund till Tottenham. Men då Alli kommer behöva slussas långsamt tillbaka in i matchspel, genom kortare inhopp, vill klubben omstrukturera överenskommelsen så att man ska betala de tio miljoner punden vid fler uppnådda framträdanden.

Annons

Tottenham ska enligt ESPN vara tillmötesgående för att omstrukturera avtalet. Sajten hävdar att det är för att underlätta Allis återintegrering till Evertons matchtrupp, det vill säga för spelarens bästa då det ökar chanserna för framträdanden för Alli när han är tillbaka från skada.

I dagsläget finns det inget utsatt datum för när Alli kan vara tillbaka i spel. Everton-tränaren Sean Dyche har sagt att det får ta sin tid.

Publicerad 2023-11-04 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto