Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lämnade Norrköping med hjärtfel - klar för Midtjylland

Sillybloggen

Alhaji Kamara fick hjärtfel och tvingades lämna IFK Norrköping.
Åtta år senare är han nu klar för Midtjylland.
– En stor möjlighet för mig, säger han till klubbens hemsida.

Under 2012 flyttade Alhaji Kamara till Sverige och Djurgården och tillhörde sedan Frej och Värnamo innan han inför säsongen 2014 skrev på för IFK Norrköping.

2015 var han med och vann allsvenskan – men sedan hände något som skakade om tillvaron för anfallaren, när det väntade kval till Champions League under 2016.

I en hjärtundersökning fann man en sällsynt avvikelse på hjärtats kranskärl, något som inte blivit upptäckt i samband med tidigare EKG-tester. Kamara stoppades av klubben från fortsatt spel och kontraktet bröts, då man menade att risken fanns för plötslig död om han ansträngde sig kraftigt.

Annons

Då var han 21 år.

I maj 2016 flyttade Kamara till amerikanska DC United, vilket var möjligt då MLS inte lyder under FIFA:s regler, så spelförbud för Kamara gällde inte där.

Efter att ha kämpat runt i USA, Saudiarabien och Moldavien så flyttade Kamara under 2019 tillbaka till Skandinavien. Nu till Danmark. Först i Vendsyssel och sedan Randers. Och i Randers gick det så bra att 29-åringen nu köps loss av Midtjylland.

– Kamara er en fysisk stark spelare, något som vi saknar. Det är stor konkurrens i anfallet men vi behöver spelare med olika egenskaper, säger fotbollsdirektör Peter Sand till Midtjyllands hemsida.

Kamara ansluter till lagets träningsläger i Portugal. 

– Det är en stor möjlighet för mig. Midtjylland är en stor klubb som spelar om titlar, säger Kamara.

Anfallaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Midtjylland som leder den danska ligan med två poäng före Bröndby och tre före FC Köpenhamn.

Annons
Publicerad 2024-02-01 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto