Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Barças toppval är Luis Enrique

Sillybloggen

Xavi Hernández har sagt upp sig och kommer lämna sitt huvudtränaruppdrag i Barcelona i sommar. Den katalanska jätten har därmed tvingats ge sig ut på jakt efter en ny chefstränare.

Hansi Flick, Thomas Tuchel, Julian Nagelsman, Thiago Motta och Roberto De Zerbi är exempel på namn som har bollats upp som aktuella kandidater. Nu kastas ytterligare en tränare in i leken.

Och det är ett något chockartat rykte som spansk press rapporterar om.

AS hävdar nämligen att Barças sportchef Decos toppnamn på sin önskelista är PSG:s Luis Enrique. 53-åringen basade över den katalanska klubben mellan 2014-2017 och förde laget till nio titlar under den perioden.

Enligt uppgifterna har Deco utvärderat ett stort antal tränarkandidater och då landat i att Enrique är det optimala valet. Han beskrivs till och med som ett “drömnamn”. Men att knyta till sig honom kan bli en komplicerad process.

Annons

Spanjoren tog nämligen över PSG så sent som förra året och har kontrakt till 2025. AS uppger att Enrique – om han är intresserad av uppdraget – därmed skulle behöva inleda en dialog med PSG:s ledning för att se ifall det finns någon möjlighet att bryta avtalet i förtid.

Barça kan nämligen inte erbjuda någon nämnvärd kompensation på grund av den tuffa ekonomiska situation som klubben befinner sig i för tillfallet. Det återstår alltså att se hur jakten på Enrique utvecklar sig, och huruvida tränaren själv ens är intresserad av en återkomst till Spotify Camp Nou.

Publicerad 2024-03-05 15:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto