Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Ethan Nwaneri signerar proffskontrakt med Arsenal

Sillybloggen

Ethan Nwaneri, 17, blev i september 2022 historisk som den yngste spelaren någonsin i Premier League, efter att ha hoppat in i Arsenals 3-0-seger borta mot Brentford.

Då var han 15 år och 181 dagar gammal och sedan dess har han kopplats ihop med rivaler som Chelsea, Manchester City och Manchester United.

I somras signerade den offensive mittfältaren en typ av stipendieavtal och när han fyllde 17 – i torsdags förra veckan – fick han signera ett proffskontrakt. Nu har han gjort det.

Arsenal meddelar via sin officiella hemsida att avtalet är signerat, även om det inte framgår hur långt det är. Akademichef Per Mertesacker uttalar sig:

– Ethan är duktig på att bemästra bollen, dominera bollinnehavet och är verkligen effektiv i sista tredjedelen. Det passar spelstilen i Arsenal, säger han till hemsidan.

Annons

Nwaneri har gjort 14 mål på 14 framträdanden den här säsongen, på ungdomsnivå, och även hoppat in i a-lagets 6-0-seger i ligan borta mot West Ham förra månaden.

Publicerad 2024-03-28 16:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto