Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Liverpool möter Amorim i veckan för att nå överenskommelse

Sillybloggen

Sajten The Athletic rapporterade förra veckan att Liverpool har fört dialog med Sporting Lissabons tränare Ruben Amorim om att efterträda Jürgen Klopp, när tysken lämnar klubben i sommar. Samma sajt uppgavs samtidigt att den portugisiske tränaren är en ”väldigt tydlig” kandidat till att ta över klubben i sommar.

Nu kommer nya uppgifter som indikerar Liverpool verkar ha bestämt sig för Amorim.

Under lördagskvällen rapporterar Foot Mercato att klubben kommer att träffa Amorims agent denna vecka för att försöka nå en överenskommelse kring de personliga avtalen. 39-åringen ska även ha varit tydlig med att han vill ta över från Klopp i sommar.

Övergångssumman, i fall Liverpool når en överenskommelse med Amorim, och bestämmer sig för att anställa honom, ser ut att landa på tio miljoner euro (115 miljoner kronor). Det då tränaren har en utköpsklausul i sitt kontrakt på den summan, och Sporting uppges begära att den klausulen möt för att man ska släppa sin tränare.

Annons

Sporting Lissabon leder den portugisiska ligan fyra poäng före Benfica, med en match mindre spelad.

Amorim har tidigare uppgetts vara av intresse hos Barcelona och Manchester United.

Publicerad 2024-04-08 07:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto