Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Arsenal, Liverpool och Manchester City intresserade av Filip Jörgensen

Sillybloggen

Filip Jörgensen är född i skånska Lomma och har fått stora delar av sin fotbollsfostran i Malmö FF:s akademi (mellan 2008 och 2014, samt 2015 och 2016), innan han flyttade till Spanien för Mallorca och Villarreals dito.

21-åringen har representerat Sverige på U16- och U17-nivå, men har därefter bytt till att representera sin pappas hemland Danmark. Där har han noterats för sex landskamper på U21-nivå.

John Dahl Tomasson har uppgett att Svenska Fotbollförbundet utreder ifall man kan locka över Jörgensen att representera det svenska landslaget, trots att danska förbundet meddelat att målvakten är låst till Danmark.

Parallellt med detta har Jörgensen imponerat i Villarreal under säsongen och är numera klubbens förstemålvakt. Och hans insatser har fått europeiska klubbar att få upp ögonen för honom, då Newcastle, Dortmund och Juventus uppgetts ha visat intresse för Jörgensen och följer honom noga.

Annons

Men nu gör uppgifter gällande att ännu större drakar är intresserade.

Brittiska HITC uppger att Arsenal, Manchester City och Liverpool har fått upp ögonen för den tidigare MFF-målvakten. Samtliga storklubbar söker en ny reservmålvakt i sommar då klubbarnas ”tvåor” förväntas lämna för nya klubbar i jakt på mer speltid.

Jörgensen har noterats för 30 framträdanden för Villarreal den här säsongen. På de matcherna har han släppt in 52 mål och hållit fyra nollor.

Publicerad 2024-04-13 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto