Benfica klart för kvartsfinal - Lindelöf nära mål

Zenit höll på att ta matchen till förlängning. Då vände Benfica på allt och gick till slut ut som segrare med 2-1. Det gör att de avancerar till kvartsfinal i Champions League.

Den 21-årige svensken, Victor Nilsson Lindelöf, gjorde en fullt godkänd insats i den första åttondelsfinalen där Benfica vann med 1-0. Lindelöf Nilsson som nu på allvar börjat bosätta sig i Benficas startelva. Det här blev hans sjunde raka match från start.

Det hela slutade i dur för Benfica. Men de fick en jobbig resa fram till att till slut vinna med 2-1 - och därmed avancera till kvartsfinal med totalt 3-1.

Tidigt fick Zenit en farlig chans att spräcka nollan efter att de skickat iväg en snabb frispark på en rättvänd Artjom Dzyuba - men han tryckte bollen tätt utanför Edersons vänstra stolpe. Samme Dzyuba skulle återigen få en fin chans att slå in ledningen efter att Zenit via ett par huvuden kombinerat sig fram i Benficas straffområde – men Ederson var vaket ute och avstyrde läget.

Benfica var inte varit helt ofarliga - bland annat stod Renato Sanches för ett hårt skott som smet till Benficas förtret - utanför Lodgiyns stolpe.

Zenit bombade på under den andra halvleken och jagade febrilt ett ledningsmål. En kvart in i halvleken fick inhoppande Igor Smolnikov ett dunderläge att peta in ett inlägg som nådde hans fötter men Ederson stod ivägen och räddade.

Nog skulle jagande Zenit också få in ett ledningsmål. Hulk kom framstörtande in i straffområdet - helt ren - och fick sedan ett lyft som han stötte in med hjässan och tog där matchen till förlängning.

Minuten senare fick Benfica en hörna - på den gick Nilsson Lindelöf högst och nickade sånär in en kvittering för sitt Benfica - men Lodgiyn slängde sig uppoffrande och räddade.

Matchen rullade på mot en förlängning.

Men då klev Raul Jimenez fram och skickade iväg en projektil mot Zenits mål - ett skott som Lodgiyn lämnade retur på och då höll sig Nicolas Gaitan framme och stötte in målet som tog Benfica till kvartsfinal.

Benfica skulle också klämma in ytterligare ett mål det gjorde Anderson Talisca matchens sista minut.

Så ställde lagen upp:

Zenits startelva: Lodgiyn - Anyukov, Zhirkov, Neto, Lombaerts - Mauricio, Witsel -Danny, Kokorin, Hulk - Dzyuba.

Benficas startelva: Ederson; Semedo, Samaris, Lindelöf, Eliseu; Fejsa, Renato, Pizzi, Gaitán; Jonas, Mitroglou.