Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
UEFA Champions League- bevakningen sponsras av

Cibickis löfte till fansen: ”Jag klipper håret när vi är inne i Champions League”

Champions League-kval

MALMÖ. Det långa håret kan snart vara historia för Pawel Cibicki. Han lovar supportrarna att han klipper sig kort om laget tar sig igenom CL-kvalet.
- Vi får vänta en månad eller vad är det? Då klipper jag mig förmodligen.

Foto: Bildbyrån.

I flera års tid har svenska fotbollssupportrar vant sig vid Pawel Cibicki i långt hår, antingen utsläppt, uppsatt i en tofs, eller dolt under en mössa. I en intervju med Fotbollskanalen ger han nu ett löfte om laget kvalar in till Champions Leagues gruppspel.

- Jag ska klippa mig. När vi är inne i Champions League så åker den. Då blir det kort.

Som det var i yngre år?
- Ja, exakt, så kort.

- Det är något mål man har, något som sporrar en, vi får vänta en månad eller vad är det? Då klipper jag mig förmodligen.

För att ta sig in i CL:s gruppspel krävs det att MFF klarar av tre kvalrundor. Den första inleds idag med en hemmamatch mot FK Vardar klockan 19.00. 

ANNONS

Cibicki själv har annars haft en svårare period på planen, trots många MFF-segrar. U21-landslaget inräknat har han varit mållös i sina tio senaste matcher, trots den fina säsongsstarten.

- Det blir så ibland. Det är inget jag tänker på.

Cibicki har haft allt mer problem att få avsluten dit han vill. Sina 14 första avslut i allsvenskan i år gav tio avslut på mål och tre mål. Efter det: 42 skott, åtta skott på mål, ett mål, fyra ramträffar.

- När jag får läge vill jag alltid skjuta. Sedan kanske man måste träffa mål några gånger till, men det kommer, det kommer. Jag är inte orolig.

Kan man göra något oflyt?
- Nej, det gäller bara att fortsätta komma till lägen. Det hade varit värre om jag inte kom till lägen.

- Det är en trygghet att veta, sedan att det inte går in, så är det ibland. Nu gäller det bara att sätta dit dem, särskilt imorgon (idag).
ANNONS

Samtidigt är han också den spelaren som har fått spela mest i Malmö FF under hela 2017, undantaget Johan Wiland.

- Jag tror det är helheten som spelar in. Okej, målen har inte kommit, men jag jobbar både hårt offensivt och defensivt. Det är viktigt i Magnus (Pehrssons) spel, där han trycker på återerövring och hela den biten. 

Publicerad 2017-07-12 kl 07:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto