Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

de Jongs oväntade domartips: "Han borde ändra det"

Champions League

Två röda kort.
Frenkie de Jong var inte nöjd inte med domarens insats.
- Så fort man visar känslor visar han kort. Det borde inte hända på den här nivån, säger Barcelona-stjärnan till TV4 Play.

6:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TV4 Play.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Barcelona tog ledningen i returmötet och såg ut att storma mot semifinal. Men då blev Ronald Araújo utvisad tidigt - vilket förändrade allt.

Paris Saint-Germain svarade med fyra raka mål och slog ut katalanerna med totalt 6-4 över två matcher. Inte undra på att Frenkie de Jong var märkbart deppig efter slutsignal.

- Alla är väldigt besvikna över resultatet. Vi var självsäkra före matchen. Men nu vi är ute ur Champions League så alla är så klart väldigt, väldigt besvikna, säger Barças mittfältsstjärna till TV4 Play.

När de Jong ombeds att ge sin syn på Araújo brasklappar han för att hans åsikt kan vara färgad.

Annons

- Det är inte hans fel att vi är ute. Men så klart blir det svårare att spela med tio man, speciellt under så lång tid och mot ett lag som PSG i en Champions League-kvartsfinal. Det är väldigt svårt. Vi försökte, vi gjorde allt vi kunde men lyckades inte att behålla ledningen.

Vad tycker du om situationen?
- Jag har inte sett film på det än, så jag vet inte. Men min känsla på planen var att han (Bradley Barcola) inte kontrollerade sin tocuh så bra och att bollen redan var i händerna på vår målvakt. Då är det ingen anledning att ge honom ett rött kort för spelet är dött där. Men kanske såg jag inte situationen så bra och jag talar lite i favör för vårt lag.

Känns det som att ni kastade bort det?
- Ja. Vi vann borta och gjorde första målet här, det måste vi utnyttja. Det kändes som att vi hade det (avancemanget) i våra händer men kastade bort det.

Annons

Utöver Araújo blev även huvudtränare Xavi Hernández utvisad efter att ha protesterat vilt mot ett domslut.

de Jong var inte helt nöjd med rättskiparens insats. Och mitt i all besvikelse gav nederländaren domaren ett tips inför framtiden:

- Domaren borde, och det är bara ett tips, förstå att de här matcherna är känslosamma. Folk kan reagera känslosamt, när man inte tycker att det är en frispark är första reaktionen känslosam för det är en del av spelet. Men när man visar känslor med den här domaren visar han gult eller rött direkt. Det borde inte hända på den här nivån och han borde verkligen ändra det, säger de Jong.

PSG ställs mot Borussia Dortmund i semifinal.

Publicerad 2024-04-16 kl 23:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto