Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Xavis domarkritik: "Han var en katastrof"

Champions League

Xavi är inte nöjd. Inte alls, faktiskt.
Barcelona-tränaren går hårt åt domaren.
- Han förstörde allt för oss, säger han enligt journalisten Fabrizio Romano.

6:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Inte nog med att Ronald Araújo blev utvisad när Barcelona föll mot PSG.

Även chefstränare Xavi Hernández fick syna det röda kortet efter att tydligt ha visat sitt missnöje på sidlinje gentemot ett domslut. Ett agerande som TV4:s expert Henok Goitom ställer sig frågande till.

- Frågan är om det gynnade hans lag. Det hände i ett läge då det stod 4-4 och efter en situation där det var en tydlig frispark till PSG, säger Goitom.

- När du tappar det som han gjorde skapar du ett sätt för dina spelare att också tappa känslorna och inte ha fullt fokus på vad de faktiskt ska göra. Det är bättre att ha en tränare som blir arg av taktiska skäl, för att väcka ditt lag. Nu blir han arg för att han är arg. Då kanske spelarna blir oroliga: "Men det står ju 4-4…?".

Annons

Frågar man huvudpersonen själv så råder det inga tvivel om saken: domaren gjorde inte en bra insats.

På presskonferensen efteråt dundrar Xavi kritik mot rättskiparen.

- Det är synd att vår Champions League-säsong är över på grund av ett domarmisstag (Araújos utvisning). Jag berättade precis för domaren att han var en katastrof. Det är sanningen, säger han enligt journalisten Fabrizio Romano.

- Det är meningslöst att diskutera matchen, domaren förstörde allt. Vi kan inte förbli tysta. Han förändrade matchen och hela dubbelmötet. Det är en katastrof.

Football Espana har också snappat upp ett citat från Barcelona-tränaren:

- Vi är upprörda. Jag tycker att incidenten med Araújo avgjorde dubbelmötet. Fram till den händelsen var vi välorganiserade. Den situationen förändrade hela matchen.

Den katalanska jätten får nu fokusera på säsongsavslutningen i La Liga. För PSG väntar Champions League-semifinal mot Borussia Dortmund senare i vår.

Annons
Publicerad 2024-04-16 kl 23:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto