FEM SPANINGAR: "17-åringen visade ingen som helst respekt"

GÖTEBORG. Kopparbergs/Göteborgs gjorde en stark insats mot Bayern München i den första sextondelsfinalen i Champions League - men föll snöpligt på övertid.
Här är Fotbollskanalens Eric Nilssons fem spaningar från matchen.

Se Bayern Münchens 2-1-mål i spelaren. Bilder från Spring Media.

Kopparbergs/Göteborgs första halvlek
Bayern München kom till spel med en startelva där de hade landslagsspelare på varje position. Flera spelare hade stora titlar på meritlistan. Men Kopparbergs/Göteborg stod emot väldigt bra. Under första halvlek tillät de inte det stjärnspäckade tyska laget att skapa en enda större målchans och de gjorde också en fin andra halvlek där de kom tillbaka från underläge och kvitterade matchen. Kopparbergs/Göteborg föll dessvärre på målsnöret, men kört är det absolut inte.

Storpublik

Kopparbergs/Göteborgs publikrekord är 5037 åskådare och sträcker sig tillbaka till år 2004 då dåvarande stormakten Umeå IK - med brasilianska storstjärnan Marta i spetsen - var på besök.  Mot Bayern München kom det också mycket folk, närmare bestämt 4958 personer. Siffran var mycket fin och räckte sånär till nytt publikrekord för Kopparbergs/Göteborg.

Hanna Andersson
Talangen har inte ens hunnit fylla 18 år och har som bäst varit inhoppare i damallsvenskan, men har nu startat i en sextondelsfinal i Champions League mot Bayern München. Den unga mittfältaren var både yngst och kortast på planen men gjorde en fullt godkänd insats mot det stjärnfyllda tyska laget. Hon sprang kopiöst, höll sin kant och visade ingen som helst respekt för de namnkunniga motståndarna. När hon klev av i 73:e minuten fick hon ta emot välförtjänta kramar av tränarteamet.

Beata Kollmats
Falkenbergstjejen var en jätte i försvaret och vann väldigt många dueller i straffområdet. Beata Kollmats var särskilt stark i luftspelet. Och det gäller både i defensiven och i offensiven. Lagkaptenens nick i slutet av första halvlek var värd ett bättre öde. 1-0 där och Kopparbergs/Göteborg hade fått ett ypperligt utgångsläge inför andra halvlek. Hon visade vägen för sina lagkamrater med sin järnvilja.

Ödesveckan fortsätter
Först Bayern München och sedan FC Rosengård. Kopparbergs/Göteborg ställs verkligen mot tufft motstånd denna vecka. Efter förlusten mot Eskilstuna United i senaste matchen i damallsvenskan behövs en seger på hemmaplan på söndag för att närma sig serieledaren. Kopparbergs/Göteborg visade idag att de kan stå upp mot högklassigt internationellt motstånd. Kanske gav det göteborgskorna det självförtroende de behövde inför söndagens toppmöte?

Publicerad 2019-09-11 kl 21:00