Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Gustafsson: "Känner verkligen att matchen lever"

Foto: TT

3-1-underläge ska vändas till avancemang. Fullt möjligt, menar IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
- Vi känner verkligen att det lever, säger han inför returen i Champions League-kvalet mot Rosenborg.

I förra veckan spelades den första av två matcher mellan IFK Norrköping och Rosenborg i den andra kvalomgången till Champions League. Borta i Trondheim förlorade Peking med 3-1 och behöver alltså vinna med 2-0 eller mer för att gå vidare.

- Som utgångspunkt på Lerkendal var vi besvikna över vår prestation, samtidigt som vi verkligen känner att den här matchen lever. Nu kommer vi hem till Östgötaporten, vi kommer hem till en plats där vi känner oss trygga i vårt offensiva och defensiva spel, och vi kommer hem till Norrköpingsborna. Vi behöver stödet som de kan ge oss för att vi ska gå vinnande ur den här striden. Det känns faktiskt bara roligt, framför allt att vi har allt att vinna nu, sa Norrköpings manager Jens Gustafsson på presskonferensen inför matchen.

På presskonferensen fick också Gustafsson frågan om det kan komma att bli förändringar på Norrköpings mittfält jämfört med matchen i Norge.

- Det kan mycket väl hända, samtidigt som vi inte springer runt och förändrar oss utifrån motståndarens sätt att spela när lag kommer till Östgötaporten. Vi har ett väldigt högt och starkt självförtroende när det kommer till att gå ut här på den här planen, då vill vi ha vår utgångspunkt i vår anfallsfotboll.

Men Peking får också se upp, en totaloffensiv kan leda till baklängesmål och gör Rosenborg 1-0 måste Norrköping vinna med 3-1 för att ta mötet till förlängning.

- Det ska man veta, vi kan inte gå hejdlöst in i den här matchen, springa i väg med alla spelare i offensiv och riskera att Rosenborg kontrar in mål i början av matchen. För då är den här matchen slut, däremot så lever den från start, säger Gustafsson.

Åker Norrköping ut ur den andra kvalomgången blir det inget vidare spel i Europa League-kvalet. Det är först i den tredje kvalomgången som man vid förlust får fortsätta i EL-kvalet.

Borta i Trondheim förlorade Peking med 3-1 och behöver alltså vinna med 2-0 eller mer i onsdagens retur hemma i Norrköping för att gå vidare.

Publicerad 2016-07-20 kl 07:00
CHAMPIONS LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER