Manchester City klart för Champions League-final - efter uppvisning

Nu är Pep Guardiolas lag klart för sin andra CL-final i historien.
- Det är en uppvisning från Manchester City, sa Vicki Blommé i C Mores sändning.

6:08

Avbryt
Försök igen

LÄS ÄVEN: Expertens chock: "Trodde inte man kunde se Real Madrid så underlägset"

Första Champions League-semifinalen mellan Manchester City och Real Madrid slutade 1-1 förra veckan. Mötet var därmed helt öppet inför returen som spelades på Etihad Stadium under onsdagskvällen.

Matchens första avslut kom från Rodri som tog sig igenom Real Madrid-försvaret men avslutet drog han utanför. Kort senare fick dock Erling Haaland en jättechans efter att Jack Grealish lyft in bollen till norrmannen. Men Thibaut Courtois stod för en stor parad.

Haaland fick nästa chans ett par minuter senare när han vann nickduellen mot Camavinga men Courtois var där igen och nekade norrmannen ett ledningsmål.

- Det är en fenomenal räddning, kommenterade C Mores expert Jens Fjellström.

Ett massivt Manchester City-tryck skulle till slut ge resultat och det var Bernardo Silva som fick håll på Thibaut Courtois efter att Kevin De Bruyne frispelat portugisen.

- Det är ett strålande kombinationsspel. Den passningen till Bernardo Silva är av bästa märke, sa Jens Fjellström i C More.

Real Madrid kom upp bättre efter Manchester Citys ledningsmål efter 34 minuters spel hade man en boll i ribban när Toni Kroos testade från distans.

Men istället för 1-1 blev det 2-0. Ilkay Gundogan sköt och Bernardo Silva nickade in returen.

- Han är iskall, sa Jens Fjellström efter målet.

Manchester Citys första halvlek hyllades unisont under halvtidspausen:

Melissa Reddy, reporter på Sky Sports skrev på Twitter: "Pep Guardiolas lag får Real Madrid att se ut som mänskliga träningskoner.

Vicki Blommé i C Mores studio:

- Det är en uppvisning från Manchester City de här 45 minuterna.

Pressen avtog något från Manchester City i den andra halvleken men Real Madrid kom aldrig riktigt nära och med kvarten kvar att spelade utökade de ljusblåa till 3-0 när Eder Militao stötte in bollen i eget mål.

- Det här punkterar den här matchen, kommenterade Jens Fjellström i C More.

4-0 blev matchens slutresultat efter att Julian Alvarez rullat in matchens sista mål och med totalsiffrorna 5-1 bokade Manchester City sin plats i finalen.

Manchester City ställs mot Inter i finalen som spelas på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul, Turkiet den 10 juni.

Manchester City: Ederson - Stones, Walker, Dias, Akanji - De Bruyne, Rodri, Gündoğan - Silva, Haaland, Grealish.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos, Modric- Rodrigo, Benzema, Vinicius Junior.