POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
4d

Piteåkaptenen självsäker inför returen mot Bröndby: ”Jag tror att vi tar det”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målet från matchen i spelaren ovan.

Piteå fick inte hål på Bröndby och förlorade första mötet med 1-0.
Men laget är självsäkra på att avancera från dubbelmötet.
- Jag tror vi tar det, säger lagkaptenen Ellen Löfqvist till Piteå-Tidningen.

Piteå spelade sin första historiska Champions League-match mot Bröndby på LF Arena. Hemmalaget började starkast och skapade en målchans efter bara 15 sekunder, men Julia Karlernäs skott täcktes av en försvarare på mållinjen.

Piteå fortsatte trycka på i den första halvleken, men lyckades inte få hål på gästerna. Istället gjorde Nicoline Sörensen danskornas enda mål med ett klassavslut och åkte hem med 1-0 i bagaget.

- Vi hade en jävligt stor energi idag redan från start. Vi spelade riktigt bra, kontrollerade spelet hela matchen och hade många vassa lägen, säger lagkaptenen Ellen Löfkvist till Piteå-Tidningen.

Hennes tränare Stellan Carlsson håller med sin lagkapten. Han menar att spelarna levde upp till allt de hade bestämt på förhand och lite till, men att de inte fick resultatet med sig trots att de var totalt överlägsna.

- Det blir också utifrån hur matchbilden såg ut. Klart att resultatet blir en besvikelse när man ser till alla de chanser vi skapar, på det viset är det jäkligt tufft att inte få någonting med sig, säger Carlsson.

Piteå får nu en svår uppgift att vända på dubbelmötet i returen i Danmark om två veckor. Men lagkaptenen Löfkvist är självsäker inför bortamötet den 26 september.

- Jag tror vi tar det.

Publicerad 2019-09-12 kl 08:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå