TV: Uppförsbacke för Piteå i Champions League - förlorade efter klassmål

Damallsvenskan

Piteå har uppförsbacke inför Champions League-returen mot Bröndby.
Den regerande svenska mästaren förlorade det första mötet med 1-0 efter ett drömmål.
- Det är tungt, säger Madelen Janogy till SVT.

Piteå klev in i Champions League för första gången någonsin när Bröndby stod för motståndet på LF Arena i det första mötet av två i sextondelsfinal.

Piteå skapade en jättechans redan efter 15 sekunder. Madelen Janogy fick en djupledspassning och spelade sedan snett inåt bakåt till Julia Karlernäs. Mittfältaren testade avslut, men fick till sin besvikelse se försöker täckas av en Bröndby-spelare.

Piteå fortsatte trycka på i den första halvleken och Norrbotten-laget skapade flera bra chanser. Efter lite mer än halvtimmen skapade den regerande svenska mästaren en dubbelchans, men inte heller den gången blev det 1-0.

Men trots Piteås spelövertag var det Bröndby som tog ledningen i den 38:e minuten. Nicoline Sörensen tog emot bollen en bra bit utanför straffområdet och fick kalasträff. Via ribban gick bollen in bakom Cajsa Andersson i Piteå-målet. Ställningen stod sig till halvtid.

I den andra halvleken fortsatte Piteå att vara det spelförande laget, men norrbottningarna lyckades inte få in bollen i mål. Matchen slutade 1-0 och Bröndby leder dubbelmötet inför returen om två veckor.

Stjärnan är dock nöjd med sitt lags insats.

- Vi gör en otroligt bra match, och jag är helt säker på att vi - om vi spelar lika bra som i dag - kommer att göra fler mål i returen.

På annat håll i Champions League förlorade Kopparbergs/Göteborg med 2-1 mot Bayern München.

Se Bröndbys mål i spelaren ovan.

Piteå: Andersson - Blomkvist, Ikidi, Pedersen - Henriksson, Löfqvist, Johansson, Karlernäs, Aronsson - Edlund, Janogy.

Bröndby: Abel - Christiansen, Karlsen, Svensson, Pleidrup - Tavlo-Petersson, Kristiansen - Gejl, Christiansen, Lindhardt - Sörensen.

Publicerad 2019-09-11 kl 20:48