Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rasar efter De Bruynes skada: "Hänsynslös"

Champions League

Roberto Martinez är tydlig.
Antonio Rudiger borde visats ut efter att han sänkt Kevin De Bruyne till marken i lördagens Champions League-final.
- Enligt mig var det en avsiktlig tackling och en hänsynslös sådan, säger Belgiens förbundskapten.

Foto: Bildbyrån

Det var i andra halvlek i Champions League-finalen mellan Manchester City och Chelsea som Kevin De Bruyne stoppades av Antonio Rudiger. Båda spelarna gick i backen, men situationen blev betydligt mer kostsam för De Bruyne.

City-mittfältaren låg länge ner på plan och fick läkarvård i flera minuter innan han med stöd av ledare kunde stappla av planen. Skadan kommer också bara ett tiotal dagar innan EM drar igång – där De Bruyne är en given del i Belgiens lag.

En som nu vädrar sin ilska? Belgiens förbundskapten Roberto Martinez, som menar att Rudiger stoppade De Bruyne medvetet.

- Han lämnar medvetet sin axel mot Kevin. Han (De Bruyne) verkar skakad och vi får se vad det innebär, men det lämnar en sur eftersmak när Rudiger håller händerna för sitt ansikte. Det är som att han döljer något, säger Martinez enligt Daily Mail.

ANNONS

Rudiger fick en varning efter kollisionen – en varning som borde varit en utvisning, menar Martinez.

- Enligt mig var det en avsiktlig tackling och en hänsynslös sådan. Och det borde varit ett rött kort. Kevin är inte en spelare som lägger sig ner utan anledning. Du kan se smärtan och hans svullna öga, säger Belgiens förbundskapten.

Tidigare under söndagen gav också De Bruyne besked kring skadan.

"Hej allihopa, jag kom precis tillbaka från sjukhuset. Min diagnos är akut näsbensfraktur och ögonhålefraktur. Jag känner mig okej nu. Jag är fortfarande såklart besviken över igår, men vi kommer tillbaka", skrev mittfältaren på Twitter.

Publicerad 2021-05-30 kl 21:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto